28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

DENETİM NEREDE?

Denetim nerede?

26 Mart 2014 Çarşamba 10:36

 Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde, Levent İnşaat’a ait yarım inşaat çöktü. Molozlar yetkililer olay yerinde herhangi bir inceleme gerçekleştirilmeden alelacele kaldırıldı.

 İşçilerin inşaat alanında çalıştığı bir sırada meydana gelen olayda şans eseri herhangi bir yaralanma olmazken “inşaatlar nasıl denetleniyor” sorusu gündeme geldi.

 

 Rana SARRO

Lefkoşa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde, Levent İnşaat’a ait yarım inşaat çöktü. İşçilerin inşaat alanında çalıştığı bir sırada meydana gelen olayda, şans eseri can kaybı olmazken, olayda bir kişi hafif şekilde yaralandı.

Levent İnşaat’a ait inşaatın çökmesinin ardından, yetkili merciler tarafından olay yerinde herhangi bir inceleme gerçekleştirilmeden, alelacele molozlar kaldırıldı.

Olayın olduğu sırada bölgeye giderek, incelemelerde bulunan İnşaat Taşeronları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Kazım Denizci de, inşaatın denetimsizliğine vurgu yaptı.

Denizci: Molozları kaldırma telaşı!

İnşaatın çökmesinin denetim eksikliğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Denizci, “ilgili birimlerinin denetleme yapmaması sonucunda bu olaylar oluyor” dedi.

Olay yerine ekip gönderilmesi için Çalışma Dairesi’ni aradıklarını da belirten Kazım Denizci, “İlgili firma bir suçluluk duygusuyla molozları kaldırma telaşı içine girdi” dedi.

Kazım Denizci, Mimar ve Mühendis Odaları Birliği tarafından, alanda inceleme gerçekleştirilmeden yıkımdan oluşan hafriyatın kaldırılması için, hummalı bir çalışma içerisine girilmesinin yanlışlığına dikkati çekti.

Lefkoşa Belediyesi İnşaat Birimi, Çalışma Bakanlığı ve İnşaat Encümeni’nin bahse konu binada denetim yapma zorunluluğuna dikkati çeken Kazım Denizci, İnşaat Taşeronları Birliği olarak sürekli denetimin şart olduğunu devamlı surette vurguladıklarını da hatırlattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA