DEMOKRAT PARTİ'DE ATAOĞLU YENİDEN BAŞKAN, İŞTE YENİ PM LİSTESİ
Demokrat Parti'nin 13. Olağan Genel Kurulu'nda Fikri Ataoğlu yeniden Genel Başkan olarak seçilirken, 50 kişilik parti meclisi de oylandı.

14 Eylül 2025 Pazar 16:49
Demokrat Parti (DP), 33. kuruluş yılında 13. Olağan Genel Kurultayı'nı gerçekleştiriyor.
Fikri Ataoğlu, tek aday olarak gittiği kurultayda yeniden Genel Başkan olarak seçildi, 50 kişilik PM onaylandı.
50 kişilik parti meclisi üyeleri şu şekilde:
GAZİMAĞUSA
Sevil Güler
Özel Denizalp
Zeki Pehlivan
İzzet Sönmez
İsmail Bildirici
Cemsal Ataoğlu
Hasan Esen
Türker Yüksel
Fırat Zihni
İnanç Babalıki
Ayşen Karadeniz
Hayri Orcan
Varol Ateş
LEFKOŞA
Mustafa Tahsinsoy
Aydın Gökkaya
Funda Göler
Özlem Dinçoğlu
Salih Çeliker
Mehmet Sporcuoğlu
Olgun Bıçak
Ozan Beysan
Cengiz Demir
Hasan Şahkudeler
Güvenç Çantaş
Remzi Gardiyanoğlu
Hamdo Şanverdi
Sinem Tip
Ahmet Sarp
Mehmet Okay Diana
GİRNE
İsmail Erken
Osman Canlı
Ahmet Ataksoy
İbrahim Güren
Ersoy Anıldı
Levent Günaltın
Hasan Alşan
İbrahim Uçak
Serhat Akpınar
Hande Kayasal
Aysol Cibo
İSKELE
Yasin Alkan
Ahmet Akil Özalp
Dursun Bulut
Oksan Şahan
Hüseyin Özüklü
GÜZELYURT
Bülent Arkın
Erkan Kaya
Tansay Doğu
LEFKE
Salih Uluşan
Gürsel Sekmen
YÜKSEK DİSİPLİN KURULU
Eda Çelik (Başkan)
Eribe Yağcıoğlu
Selda Dilmaç
Fikret Deniz
Fatma Öztürk Çatal
Mevcut Genel Başkan, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Gençlik Bakanı Fikri Ataoğlu, kurultayda yaptığı konuşmada partinin geçmişten bugüne yürüttüğü çalışmalara ve gelecek hedeflerine değindi.
Ataoğlu, konuşmasında şunları söyledi:
“Kurulduğu günden bu yana duygusal anlar da yaşandı. Kurucularımızın o günden bugüne kadar tümünü saygıyla anıyorum. Bizler, 1992’de meşaleyi ateşleyen bir siyasi hareketin devamıyız. Partimizdeki herkesi minnetle hatırlıyoruz. Güçlü kuruluşumuzla, yıllardır kimsenin cesaret edemediği projelere imzamızı attık. İnancımızla, sevdamızla Türkiye ile olan bağlarımız sayesinde başardık.
50 yıl dedik ama 100 yılı aşkın süre sonra Girne Antik Limanı’nı kazandırdık. Devlet tiyatrolarını yaptık. Kurucu Cumhurbaşkanımızın anıtını yaptık. Bütçemizin yetersiz olduğu konularda Türkiyemizin kapısını çalarak projelerimizi gerçekleştirdik. Ada Kıbrıs lansmanı ile Türkiye’de, Londra’da yaptığımız tanıtımlar sayesinde tüm otellerimiz doldu. Sadece oteller değil, dışarıda alışveriş yapan insanları da görebiliyoruz. Deprem Araştırma Merkezi’ni de hayata geçirdik.
Türkiye ile olan ilişkilerimize baktığımızda, imza attığımız projelerimizin hayata geçmesiyle derdimize çare bulan, mutluluğumuza ortak olan da Türkiye oldu. İçinde yaşadığımız Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Millet Bahçesi, tüm bunlar Sayın Ersin Tatar’ın talebiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Cevdet Yılmaz ve tüm yetkililerin katkısıyla yerine getirildi. Allah hepsinden razı olsun. Hep beraber daha ileriye taşıyacağız.
Kim ne söylerse söylesin sizler var olduğunuz sürece Demokrat Parti her zaman daha ileriye gidecek. Olası bir erken genel seçimde biz DP olarak yarın seçim olacakmış gibi bütün hazırlığımızı bıkmadan usanmadan yapıyoruz. Sizlerle beraber, sizleri mahcup etmeyecek adayları karşınıza çıkaracağımızın da sözünü veriyorum. Önümüzdeki yılın ilk yarısında büyük ihtimalle erken genel seçim olacak. 19 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı seçimi var… Erken genel seçim önümüze çıksa da hazır olacağız.
Yerel seçimlerde tüm belediyelerde belediye başkan adaylarımız olacak. Tatlısu gibi... Çalışmalarımız Cumhurbaşkanlığı süreci boyunca devam edecek ve bir tarih yazacağımızı biliniz.
İkinci kez Cumhurbaşkanı olacak kişi, Sayın Ersin Tatar’dır. Yürüyelim arkadaşlar.”
ERSİN TATAR
Kurultaya gelen herkesi selamlayarak sözlerine başlayan Ersin Tatar, DP'nin 13. Genel kongresinin hayırlara vesile olmasını dilediğini ifade ederek, partinin kurucularını minnet ve saygıyla selamlayarak sözlerine başladı.
Tatar, sözlerine şöyle devam etti:
Demokrat Parti'nin, 33 yıldır ülke demokrasisine yaptığı, katkıları buradan bir kez daha gururla belirtmek istiyorum. Çok insanın emeği varmış ama tabi başta kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş'ı rahmet minnet ve özlemle anıyorum. O her zaman bizlerin yol göstericisi olmuştur. Onun taa milli mücadele yıllarından, Dr. Fazıl Küçük'ten aldığı bayrağı KKTC'nin kuruluşuna kadar ve ondan sonraki süreçte yaptıklarını, bugün Doğu Akdeniz'de bir devlet bir cumhuriyet ve Kıbrıs Türk Halkını'nın bağımsızlığı, onuru, egemenliği yaşamı, her Kıbrıs Türkü ile onun izinden yürüttüğümüz siyasetin bugünlerde artık Federasyon masalının kapanması, tüketilmiş çözümlerin ortadan kaldırılması ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin tam desteği ile ulusal egemenliğimiz, yani 2 devlet siyasetini dünyanın gündemine getirmemiz ve son 5 yıldır, bunu başarıyla sürdürebilmemizin gururu içerisinde bugün burada sayın Demokrat Partililere açık hedeften şaşmadan verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim.
Burada Sayın Genel Başkan Fikri Ataoğlu'nun ve Genel Sekreter Serhat Akpınar'ın şaşmadan, hiç ayrılmadan verdiği desteğe müteşekkirim. Ulusal Birlik Partisi, Yeniden Doğuş Partisi, Demokrat Parti, beraber istikrar içerisinde yürüttükleri hükümet ve Başkan olarak benim yurtdışında yürüttüğüm siyasete verdikleri destek fevkalade önemli. Onun için geldiğimiz aşamada artık federasyon defterinin kapanması ve gerçekten yeni bir paradigmanın, yeni bir anlayışın yeni bir vizyonun geri dönüşü olmayacağını belirtmek gerekir.
KURULTAY BAŞLADI
"Kendi aramızda, kendi adımızla" sloganı ile düzenlenen kurultay, Atatürk Spor Salonu'nda saat 12.30'da başladı.
Mevcut genel başkan, Başbakan Yardımcısı, Turizm Çevre ve Gençlik bakanı Fikri Ataoğlu'nun tek aday olduğunu kurultayda, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurlu üyeleri de belirlenecek
Kurultayı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, bazı milletvekilleri, sendika temsilcileri, belediye başkanları, bürokratlar ve parti temsilcilerinin yanı sıra Türkiye'den, AK Parti KKTC temsilcisi Emre Kaya, CHP KKTC temsilcisi Mustafa Yörükçü, diğer parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de takip ediyor.
Serhat Akpınar: KURUTAY İÇİN NİSAP SAĞLANDI
Kurultayda ilk sözü alan Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhat Akpınar, başta tüm katılımcılara teşekkür ederek Demokrat Parti'nin 33. yıllık duruşunun gururunu taşıdıklarını belirtti. Akpınar, bu bağlamda partinin ilkeleri ve duruşu doğrultusunda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a desteklerini yineledi.
Akpınar, Kurultayda nisabın sağlandığını belirtirken, kurultayın denetimini sağlayacak ve yürütecek divan kurulu üyeleri de belirlendi.
ÖZEL TAHSİN: DEMOKRAT PARTİ, KURUCU CUMHURBAŞKANI RAUF RAİF DENKTAŞ'IN SİYASETİNİN MİRASÇISIDIR
Kurultayın devamında söz alan divan kurulu başkanı Özel Tahsin ise partiye 33 yıl boyunca hizmet vermiş tüm parti üyelerine ve katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Demokrat Parti'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın mirasçısı olduğunu ifade etti.
MALİ VE FAALİYET RAPORU OKUNDU
Nisabın sağlanması ve Tahsin'in konuşmasının ardından, Demokrat Parti'nin geride bıraktığı yıldaki mali raporu da okundu.
Mali raporun okunmasının ardından faaliyet raporu da okunurken, Demokrat Parti'nin icraatları ve gerçekleştirdiği etkinler de okundu.
Erdoğan KKTC'ye geliyorErdoğan, 20 Temmuz’da KKTC’ye gerçekleştirdiği geleneksel ziyaretin bu yıl da süreceğini belirterek, “Yine aynen devam” dedi.10 Haziran 2026 Çarşamba 17:10KIBRIS
Trump: Anlaşma için geç kaldılar, şimdi bedelini ödeyeceklerABD Başkanı Donald Trump, İran'ın anlaşma için yürütülen müzakereleri gereğinden fazla uzattığını savunarak, "Artık bunun bedelini ödemek zorunda kalacaklar."dedi. İran'ın enerji santralleri ve köprülerine yönelik saldırı emirleri verebileceğini belirtti.10 Haziran 2026 Çarşamba 17:08AMERİKA
Erdoğan'dan net Kıbrıs mesajı: Cevabımız çok sert olurTürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu10 Haziran 2026 Çarşamba 17:07KIBRIS
KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandıKıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) ile Ciner Construction arasında İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı.10 Haziran 2026 Çarşamba 17:03KIBRIS
İncirli: Halk bugün seçime gitse CTP tek başına iktidar olacakCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, BRT Haber’de Pembe Paşaoğluları’nın konuğu oldu.10 Haziran 2026 Çarşamba 17:01KIBRIS
Üstel’den Erdoğan’a Teşekkür: “Kıbrıs Türk Halkının Haklarından Vazgeçilmeyecek”Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunda yaptığı açıklamalar dolayısıyla teşekkür mesajı yayımladı.10 Haziran 2026 Çarşamba 17:00KIBRIS
Şenkul: Çarşımızı daha güzel ve yaşanabilir hale getiriyoruzGirne Belediye Başkanı Murat Şenkul, kent merkezinin estetik görünümünü güçlendirme ve yaşam kalitesini artırma hedefiyle yürütülen düzenleme çalışmalarının planlanan program çerçevesinde kararlılıkla sürdüğünü belirtti.10 Haziran 2026 Çarşamba 16:58GİRNE
Hafta Boyunca Sıcak ve Nemli Hava Etkili OlacakMeteoroloji Dairesi, hava sıcaklığının 35 derece dolaylarında olacağını, yarın ve Cuma günü ise sabah saatlerinde yer yer sis beklendiğini bildirdi.10 Haziran 2026 Çarşamba 16:56KIBRIS
DRİFT NEU DRİFT ŞAMPİYONASI 2. YARIŞI NEFES KESTİNEU Event Park’ta adrenalin, rekabet ve festival atmosferi bir araya geldi.10 Haziran 2026 Çarşamba 14:41YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
LAÜ’de mezuniyet heyecanı: 33’üncü dönem mezunları diplomalarını alıyorLefke Avrupa Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 11 Haziran’da Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Diplomalarını alacak mezunlar, kep atma töreni ve havai fişek gösterisiyle mezuniyet coşkusunu yaşayacak.10 Haziran 2026 Çarşamba 14:41LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.