20 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

DEMİRTAŞ'A 'AKP İLE PAZARLIK' SORUSU

Demirtaş'a 'AKP ile pazarlık' sorusu

10 Temmuz 2014 Perşembe 13:09

Köşk'e adaylığını koyan HDP Eş Başkanı'na, olası bir ikinci turda iktidar partisiyle pazarlık iddiaları soruldu.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, bir televizyon programında soruları yanıtladı. Demirtaş'a, olası bir ikinci turda iktidar partisiyle pazarlık iddiaları sorusu şöyle yöneltildi:

"İnsanların kafasındaki kaygı, 'Biz Selahattin Demirtaş'a oy verirsek, birinci turdan sonra Kürt meselesinde bir el sıkışma karşılığında, HDP'nin güçlü bir tek adam rejimine evet demeyeceği konusunda pazarlık yapabilir mi? Yani ikinci turda bir pazarlık olur mu?"

"Bir defa biz ikinci tura kalacağız. Yani biz de ilk turda yüzde 51 alamayacağız. İkinci turda iki aday yarışacak ve bunlardan biri biz olacağız. O nedenle pazarlık gibi kaygıların hiçbir anlamı yok" diyen Demirtaş şöyle konuştu:

"Ben Selahattin Demirtaş olarak, hiçbir zaman bir aday lehine ne ilk turda, ne ikinci turda adaylıktan çekilirim. Bir ilkemiz var, onu savunmaya devam edeceğiz. Bu, Cumhurbaşkanlığı makamına birini taşıma meselesi değil, geleceğin özgür toplumunu yaratma hayalidir. Bu hayali hiçbir şekilde kapalı kapılar arkasında pazarlık konusu yapmayız.

Biz mevcut gidişata bir itiraz ortaya koyuyoruz. O oylar, kim seçilirse, onun ensesinde bir itiraz gibi duracak. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında sadece Kürtlerin kazanımlarına odaklanıp, öteki kesimlere sırt çevirmek asla olmamıştır, olmayacak.

Pazarlık yaparsak bize destek verenler bizi sorgular. Bize verilen destek, tek tek bireylerin kullandığı oydur. Herhangi bir ilkesel duruşumuzda sapma hissettikleri anda vazgeçme hakları vardır."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA