29 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa33°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele33°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

DEĞİRMENLİK SADIK CEMİL STADYUMU FIFA ONAYINDAN GEÇİYOR

Değirmenlik Sadık Cemil Stadyumu FIFA onayından geçiyor

21 Mayıs 2015 Perşembe 09:55

Değirmenlik Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yeniden sentetik çim saha olarak düzenlediği Değirmenlik Belediyesi Sadık Cemil Stadyumuna bakım yapılıyor.

 Değirmenlik Belediyesi Sadık Cemil Stadyumunun yeniden FIFA onayından geçmesi amacıyla bugün, FİFA müfettişleri, SEDAŞ İNŞAAT Şti. Ltd. Direktörü Ahmet Çelebi ve Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ile birlikte, sahada incelemelerde bulunacak.  Yapılan incelemelerin ardından bugün saat 16:00’da sahanın belgeleri takdim edilecek

Anlaşmalı firma SEDAŞ İNŞAAT Şti. Ltd. tarafından, 1 yıl sonra sahaya tekrar bakım yapılıyor. Saha yapılan bakımın ardından yeniden FİFA müfettişinin denetiminden geçecek.

SEDAŞ İNŞAAT Şti. Ltd. Direktörü Ahmet Çelebi, yaptığı açıklamada; “FİFA Recommended Star 2” belgeli sahaların belgelerinin geçerliliğinin bir yıl olduğunu, bir yıldan sonra bu sahaların yeniden denetlendiğini, bu bağlamda sahaya yeniden 10 ton yeşil granür atıldığını ve sahanın fırçalaması ile bakımının yapıldığını belirtti. Ahmet Çelebi, büyük paralar harcanarak yapılan bu sahanın bakımının da düzenli olarak yapılması gerektiğini, aksi takdirde sahanın yıpranacağını kaydetti.

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ise açıklamasında, bir yıl önce, toplamda 1 milyon 265 bin TL’ye tamamlanan Değirmenlik Sadık Cemil Stadyumu’nun bakımının yapılmasının çok önemli olduğunu, sahanın bakımdan sonra yeniden FIFA müfettişleri tarafından denetleneceğini ifade etti.

Işısal, Değirmenlik Belediyesi olarak düzenli olarak sahanın bakımını yapacaklarını söylerken, sahayı kullanan vatandaşların da sahayı kaliteli kullanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Değirmenlik Belediyesi Sadık Cemil Stadyumunun yeniden FIFA onayından geçmesi amacıyla bugün, FİFA müfettişleri, SEDAŞ İNŞAAT Şti. Ltd. Direktörü Ahmet Çelebi ve Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ile birlikte, sahada incelemelerde bulunacak.  Yapılan incelemelerin ardından bugün saat 16:00’da sahanın belgeleri takdim edilecek.

Değirmenlik Belediyesi Sadık Cemil Stadyumunun 1 yıl önce saha zemini sentetik çim yapılırken, kenarları tellendi, alt yapısı yenilendi ve tribün çatısı değiştirilmiş, yürüyüş yolu eklenerek, stadyuma basın odası yapılmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA