25 Nisan 2024
  • Lefkoşa34°C
  • Mağusa32°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt35°C
  • İskele32°C
  • İstanbul24°C
  • Ankara24°C

DAYAKLA EĞİTİM OLMAZ!

Dayakla eğitim olmaz!

27 Mart 2014 Perşembe 10:33

Okulda dayak iddiası mahkemeye taşınıyor

Dayakla eğitim olmaz!

Turgut Çalıcı

Lefkoşa’nın tanınmış devlet okullarından birinde psikoloji öğretmeninin 11 yaşındaki 5. sınıf öğrencisini darp ettiği ileri sürdü.

Detay muhabirine olayı anlatarak, tepkisini dile getiren öğrencinin babası Hasan Gümüşok, olayı şu sözlerle aktardı: “çocuğumuzun darp edildiğini dün akşamüstü (25 Mart Salı gün) çocuğumuzu dershaneden alırken arkadaşlarından öğrendik.

Olayı çocuğumuza ve arkadaşlarına sorduğumuz zaman ise bize haksız yere dayak yediğini söylediler.

Bir arkadaşı koridorda yürürken ayağı kayıp çocuğumun önünde yere düşmüş. Tam o anda yan sınıftan çıkan “psikoloji öğretmeni oğlumu sorgusuz sualsiz sınıfa çekerek dövmüş. Okuldan bize bu olayı bildirmediler.

Biz konuyu öğrenince annesi ile birlikte çocuğumuzu alarak polise gittik. Polis, bizi hastaneye yönlendirerek darp olup olmadığına doktorların karar vereceğini söyledi. Biz de hastaneye giderek çocuğumuzun darp edildiğini söyledik ve muayene edilmesini istedik. Doktor bize darp izi görüldüğü yönünde rapor verdi. Raporu polise götürdük ve şikâyetçi olduk”.

Gümüşok, ertesi sabah Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Müdürlüğü’ne giderek olayı anlattıklarını, şikâyetinin işleme alınması için kendinden yazı talep edildiğini kaydetti istenen yazıyı Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Müdürlüğü’ne verdiğini anlatan Gümüşok, olayın peşini bırakmayacağını, konuyu Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Başkanı Hatice Düzgün’e de aktardığını belirtti.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Müdürlüğü, olayı doğrulayarak konuyla ilgili yazının bilgilerine getirildiğini kaydetti.

Olayla ilgili bilgisine başvurulan Polis Basın Subaylığı ve okul müdürü ise dayak olayını doğruladılar. Ancak söz konusu okul müdürü, olayın ailenin anlattığı gibi olmadığını ileri sürdü.

Olayla ilgili olduğu iddia edilen öğretmene ise ulaşmak mümkün olmadı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA