DAVOS’TA KRİZLERE ÇÖZÜM ARANACAK

21 Ocak 2015 Çarşamba 19:10
Dünyanın önde gelen isimleri Dünya Ekonomik Forumu kapsamında Davos’ta bir araya geliyor. Forumda çok sayıda küresel krize ve terör tehdidine çözüm aranacak.
Bu yıl 45'incisi düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu, İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. Zirve'ye cumartesi gününe kadar 2 bin 500 kişinin katılımcı olarak gelmesi bekleniyor. Bunlar arasında 140 ülkenin önde gelen politikacıları ve şirket yöneticileri de yer alıyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de katılımcılar arasında. Türkiye'yi temsilen Başbakan Ahmet Davutoğlu katılacak. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun ise ülkenin doğusunda yeniden artan şiddet olayları dolayısıyla akşam saatlerinde Davos'tan ayrılacağı öğrenildi.
Siyaset ve ekonomi dünyasının önemli isimleri, bu yılki Dünya Ekonomik Forumu'nda, Fransa'daki son saldırılar ve dünya genelindeki çatışmaların gölgesinde bir araya geldi. Dört günlük forumda Paris'teki terör saldırıları ve Avrupa'ya dönen cihatçıların saldırı planları gündemin ilk sıralarında. Radikal İslamcılık, petrol fiyatlarının düşüşü, Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz, Euro borç krizinin yeniden ortaya çıkması olasılığı, iklim değişikliği ve yoksullukla mücadele ise diğer önemli konular arasında.
Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab, "Küresel gündem, bölgesel gündemler ve endüstri gündemine ilişkin tüm ana konulara hitap eden güçlü bir program hazırladık" dedi.
Bu yıl 45'incisi düzenlenen forum öncesi yapılan Küresel CEO Anketi'nin sonuçları da açıklandı. Sonuçlara göre, ankete katılan 77 ülkeden 1300 firma yöneticisi daha önce hiç bu kadar kötümser olmamıştı. Dünya ortalaması baz alındığında katılımcıların sadece yüzde 37'si bu yıl ekonomide canlanma bekliyor. Dünya konjonktürünün kötüleşeceğini tahmin eden yönetici sayısı ise iki kat artışla yüzde 20'ye çıktı.
Özellikle Avrupa'da atmosfer kötü görünüyor. Sadece yüzde 16'lık bir kesim Avrupa'da ekonominin canlanacağına inanıyor. Asya'daki firma yöneticileri ise daha umutlu, yüzde 45'i ekonomik canlanma bekliyor. Schwab açıklamasında tüm sorunlara çözüm üretmek istediklerini kaydetti: "Sadece konuları belirlemek istemiyoruz. Hepinizin ortaklaşa zekasıyla çözüm üretmeyi de istiyoruz.”
Bu seneki forum, “Yeni küresel birliktelik” sloganı altında toplanıyor. Paris'teki terör saldırılarından birkaç gün sonra düzenlenen forumda binlerce asker ve polis güvenliği sağlayacak. Katılımcıların 40'tan fazlasını devlet ve hükümet başkanları oluşturuyor.
KRİSTAL ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Öte yandan her yıl forum kapsamında verilen Kristal Ödülleri de sahiplerini buldu. İtalyan tenor Andrea Bocelli, Benin ve Fransa kökenli müzisyen Angélique Kidjo ve Japon mimar Shigeru Ban bu yıl ödüle layık görülen sanatçılar oldu. Mimar Ban, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Biz mimarlar parası ve gücü olan ayrıcalıklı insanlar için çalışıyoruz. Çünkü güç ve para görülür bir şeydir. Anıtsal mimari ile para ve güçlerini canlandırmamız için bizleri kiralıyorlar. Mimarlar olarak tecrübe ve bilgimizin eşit olarak evlerini kaybeden doğal afet kurbanları için de kullanılması gerektiğine inanıyorum.”
Ban'ın kurduğu Gönüllü Mimarlar Ağı adlı sivil toplum örgütü, felaketzedelere destek için prefabrik ev, köprü ya da okullar inşaa ediyor.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.