“DAÜ’NÜN AYAK İZLERİNİ DÜNYAYA TAŞIYACAĞIZ”
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Mezuniyet Töreni, 27 Ocak 2019 Pazar günü, saat 14:00’te, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.

28 Ocak 2019 Pazartesi 14:50
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Mezuniyet Töreni, 27 Ocak 2019 Pazar günü, saat 14:00’te, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek lisans ve doktora mezunlarının diplomalarını ayrı bir törenle aldığı mezuniyet töreni, DAÜ TV aracılığıyla internet ortamında canlı olarak yayınlandı. Tören, aynı zamanda BRT 2, Kanal T, Diyalog TV ve Kanal Sim tarafından da canlı olarak verildi. 106 ülkeden 20 bini aşkın öğrenci sayısı ile akademik hayatın yanında sosyal ve kültürel hayata da yön verip lokomotif görevini üstlenen ve Güz Dönemi’nde 1,400’e yakın mezun verecek olmanın heyecanını yaşayan DAÜ, dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından biri olarak öğrencisini karşılarken gösterdiği hassasiyeti ve heyecanı, öğrencilerini mezun ederken de göstermeye devam ediyor.
Bu kapsamda düzenlenen görkemli töreneNijerya’nın Ankara Büyükelçiliği Temsilcisi Ahmed Mohammed Monguno, Bologna Üniversitesi Rektör Temsilcisi ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Luca Mezzetti, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Av. Boysan Boyra, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları, akademik personel ve 250 civarında lisansüstü mezun ile aileleri katıldı.
Duygu Dolu Anlar Yaşandı
Tören, 2018 – 2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Mezunları’nın müzik ve alkışlar eşliğinde salona girişi ile başladı. Mezunlar salona giriş yaptığı esnada akademisyenler ayağa kalkarak, mezunların başarılarında büyük pay sahibi olan velilere doğru döndü ve öğrencilerini karşıladı. Mezunların salona girişiyle oldukça duygu dolu anların yaşandığı tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Üyeleri Serkan Çankaya (Klasik Gitar), Altay Altınok (Perküsyon) ve Levent Ünal (Akustik Gitar ve Solo) tarafından muhteşem bir trio müzik dinletisiyle devam etti. Müzik dinletisinin ardından, 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Mezunlarını temsilen DAÜ İletişim Fakültesi, İletişim Programı Mezunu Hanife Erişen bir konuşma yaptı.
“DAÜ’nün Ayak İzlerini Dünyaya Taşıyacağız”
DAÜ’lü olmaktan onur ve gurur duyduklarını ifade eden Erişen, yüksek lisansın çok zorlu bir yolculuk ve emeğin ürünü olduğuna işaret ederek, insanlığa ve bilime katkıda bulunacaklarını aktardı. DAÜ’nün ayak izlerini tüm dünyada, gittikleri her yere taşıyacaklarını ifade eden Erişen, uluslararası kampüs ortamında kurdukları arkadaşlıkların önemine dikkat çekti.
2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Doktora Mezunları’nı temsilen konuşma yapan Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, İngiliz Dili Eğitimi Doktora Programı Mezunu Salih Gürsoy, ailelere ve akademisyenlere bu anlamlı günde sevinçlerine ortak oldukları için tüm mezun arkadaşları adına teşekkür etti.
Prof. Dr. Osam Mezunlara Seslendi
Mezuniyet töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam; sözlerine Antalya’da meydana gelen hortum felaketinde halen aranan DAÜ’lü öğrenci Kader Buse Acar’ın aralarına döneceği umuduyla başladı. Tez danışmanlarına ve öğretim üyelerine, mezunlara olan yol göstericilikleri ve özverili duruşları için sonsuz ve içten teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Osam, ailelerin sonsuz destek ve katkıları sayesinde bugün bu güzel başarıya imza atmış olduklarının altını çizdi. Mezunlara seslenen Prof. Dr. Osam, “Bugün itibarı ile ilgili olduğunuz bilim dalında belirli bir derinliğe ve düşünce yoğunluğuna ulaşmış bulunuyorsunuz. Bu meziyetler sizleri daha da ileriye taşıyacak ve sorgulamalarınızı çok daha güçlü yapmanızı sağlayacaktır” dedi.
40. yılında DAÜ bilim çiçeğinin dipdiri bir biçimde güçlendiğini ve dünyaya bilimsel ürünler verdiğini gördüklerini vurgulayan Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün son üç yıldır dünya sıralamasındaki yeri, araştırmaları ve alan odaklı derecelerinin takdire şayan olduğunu ifade etti. Tüm DAÜ çalışanlarını kalite anlayışı ile ortaya koydukları emek için tebrik eden Prof. Dr. Osam, aynı zamanda Bologna Üniversitesi ile ortak hukuk programından verecekleri ilk mezunu da tebrik etti.
2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Mezuniyet Töreni, öğrencilerin diplomalarını almasıyla devam etti. Diplomaların takdiminin ardından tören, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın 10’dan geriye saymasının ardından öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini havaya atması ve aile fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Ardından mezunlar şerefine Rauf Raif Denktaş Kongre Sarayı’nda kokteyl verildi.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.