20 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa21°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

DAÜ'LÜ İLETİŞİMCİLERDEN ‘KIRMIZI’ BAĞIŞ

DAÜ'lü iletişimcilerden ‘Kırmızı’ bağış

22 Ekim 2015 Perşembe 14:30

(DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin gönüllü olarak görev aldıkları Genesis IMC Ajansı, ‘Kan Bağışı’ etkinliğini düzenledi. DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Toplumsal Duyarlılık Merkezi Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya, Öğretim Üyesi Dr. Umut Ayman ve araştırma görevlisi Safiye Bağkur koordinatörlüğünde organize edilen proje 21 Ekim 2015 Çarşamba günü, 10:00 – 14:00 saatleri arasında DAÜ Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Keskin: “Kan bağışı gibi önemli bir sosyal konu hakkında insanların bilinçlenmesi gerekiyor”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi yetkililerinden Suat Keskin, Hüseyin Yıldırımer ve Metin Gençoğlan tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Keskin, kan bağışının önemi ve toplanan kanların işleyişine dair açıklamalarda bulundu.

Keskin, “Adadaki tek aktif kan bankası Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bulunmaktadır. Bu nedenle yapılan kan bağışı etkinliklerinde bizler de görev almaktayız. Kan bağışı sonrası toplanan kanlar öncelikle bir teste tabi tutulduktan sonra kullanılır hale getiriliyor ve ihtiyaca göre bölgelere, özel kliniklere ve hastanelere gönderiliyor” dedi. Keskin ayrıca, toplanan kanların sağlık açısından 8 saat içinde hastaneye ulaştırılması gerektiğini belirterek kan bağışı yapmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken noktalara da değindi.

Keskin, kan bağışında bulunmak isteyen kişilerin yasalar gereği 18 – 65 yaş kriterine uyması ve 50 kilo üzerinde olması gerektiğini söylerken, 24 saat içerisinde alkol tüketen, rahatsız olan, tansiyonu 11 den düşük 19 dan yüksek olan ve/veya ilaç kullanan kişilerin kan bağışında bulunamayacaklarını dile getirdi.

IMG_1859

Kan Bağışı’na DAÜ’lülerden tam destek

Duyarlı İletişimciler tarafından gerçekleştirilen kan bağışı etkinliğine başta DAÜ İletişim Fakültesi Genesis IMC Ajansı öğrencileri olmak üzere DAÜ Beşiktaşlılar, Ultraaslan ve AKUT (Arama Kurtarma Ekibi) kulüplerine üye olan öğrenciler de kan bağışı yaparak bu anlamlı etkinliğe ortak oldular.

Çağatay Çakmak (DAÜ BJK Kulüp Başkanı/İnşaat Mühendisliği Bölümü):

Çakmak, “DAÜ Beşiktaşlılar Kulübü olarak sadece futbol taraftarlığı değil, iyiliğin de temsilcisi olmaya çalışıyoruz. Bugün katılmış olduğumuz kan bağışı etkinliği bunun bir örneğidir” dedi.

Gülyüz Çağır (Genesis IMC Ajans üyesi/Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü):

Çağır “Kan bağışı sayesinde birçok hayat kurtuluyor. Bu tarz yararlı etkinliklere herkesin katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum’ dedi.

Etkinlik sonunda Genesis IMC Ajansı öğrencileri bu tür sosyal sorumluluk projeleri düzenlemeye devam edeceklerini bildirerek, ‘Kan Bağışı’ etkinliğini Kızılay Haftası’na denk gelen 4 - 6 Kasım 2015 tarihleri arasında da yineleyeceklerini belirttiler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA