26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele23°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

DAÜ’DE KRİZ BÜYÜYOR

DAÜ’de kriz büyüyor

29 Mayıs 2014 Perşembe 12:58

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Senatosu, Rektör Prof.Dr. Abdullah Öztoprak’ın görev süresi bitmeden, yeni dönem için dün gerçekleşen senato toplantısında seçim tarihini belirledi.

Daha önce, 27 Haziran şeklinde belirlenen seçim tarihinin bir hafta ertelenerek, 4 Temmuz’da yapılması karara bağlandı. Senato toplantısından, oy çoğunluğu ile geçen karara bazı senatörlerin ret ve çekimser oy kullandığı öğrenilirken seçim takvimi de belirlendi.

Huzursuzluk yaşanıyor

20 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen, Üniversite Yönetim Kurulu (ÜYK) toplantısında, DAÜ’de rektör seçimi için sürecin başlatılması konusunda karar alındı.

Karar doğrultusunda Rektör Adayı Belirleme Organizasyon Komitesi belirlenirken, dün ise seçim tarihi 27 haziran yerine 4 temmuz olarak karara bağlandı. Rektörlük seçimi için, faal durumda olan rektörün görev süresinin tamamlanması beklenmeden seçim tarihide belirlendi. Rektör seçimi ile ilgili münhal, VYK’nın onayı dışında, senato tarafından yürürlüğe sokuldu.

Süreç nasıl çalışacak

Üniversite Senatosu, rektör adayının Üniversite çalışanları ve seçilmiş fakülte/okul öğrenci temsilcileri arasında yapılacak “eğilim belirleme” yöntemiyle saptanacak. Seçim doğrultusundaki takvim ise “Rektör Adayı Belirleme Organizasyon Komitesi” tarafından yürütülecek. Başvurular, Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanlığı'na yapılacak. Adaylar, içinde istenen belgelerin bulunduğu kapalı başvuru zarfları posta ile ya da elden Doğu Akdeniz Üniversitesi Evrak Birimi aracılığıyla “Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı, Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanlığı”na teslim edilecek.

Rektör adayları, 30 Mayıs ile 23 Haziran tarihleri arasında adaylık başvurusu gerçekleştirebilecek.

DAÜ-SEN ve DAÜ-BİRSEN tepkili

DAÜ’de yetkili iki sendika DAÜ-SEN ve DAÜ BİR-SEN üniversitede yaşananların kabul edilmez olduğunu ifade ederken seçime karşı olmadıklarını ama sürecin bu şekilde işletilmesinin yanlış olduğunu kaydetti. Sendika yetkilileri, bu sürecin rektör olmak isteyen diğer adayların aleyhine işletildiğini kaydederken yapılan bu yanlışlığın önüne geçilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA