DAÜ YÖNETİMİ İLE DAÜ-SEN ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
DAÜ Yönetimi İle DAÜ-SEN Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

04 Mart 2022 Cuma 16:25
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK), DAÜ Rektörlüğü ve DAÜ Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.
DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, TİS’in imza töreni bugün DAÜ Senato Odası’nda gerçekleşti. Törene, onur konuğu olarak Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ-SEN Başkanı Öğretim Görevlisi Ulaş Gökçe ile şahit olarak DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu üyesi Ersun Kutup, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel ile DAÜ-SEN Mali İşler Sekreteri Prof. Dr. Sami Fethi imza koydu.
Törene Vakıf Yöneticiler Kurulu üyeleri, rektör yardımcıları, DAÜ-SEN Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı dekanlar, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.
GÖKÇE: “TARAFLAR MÜZAKERELERDE BİRBİRLERİNE DÜRÜST DAVRANDI, EMPATİ GÖSTERDİ”
DAÜ-SEN Başkanı Öğretim Görevlisi Ulaş Gökçe, “Popülizm yapmadan, kurumumuzu koruyarak, uzlaşmadığımız konuları bir çatışma unsuru yapmadan, müzakere ederek uzlaşıya vardık” diye konuştu.
Gökçe, “DAÜ varsa çalışanları vardır” ilkesine sadık kaldıklarını ifade ederek, “Kurumun uzun vadede çıkarlarını dikkate alarak, emekçilerin ekonomik, demokratik ve sosyal haklarını genişletmek için uğraştık. Taraflar müzakerelerde birbirlerine dürüst davrandı, empati gösterdi, çatışmamayı prensip gördü ve bugüne geldik” dedi.
HOCANIN: “DİĞER KURUMLARA ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, “TİS’te çalışanın lehine olan kısımlarda en uygar şekilde çalışma yaşamına katkıda bulunacak değişimler yaptık. Mali artışlar veya başka menfaatler sağlamaktan çok; kurumu koruyucu ve kollayıcı, çalışanın da haklarını geliştirici bir TİS oldu. Dolayısıyla diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.
DAÜ-SEN’in yalnızca TİS kapsamında yapılan çalışmalarda değil, mevzuat değişiklikleri, yüz yüze eğitim, üniversitenin karşı karşıya kaldığı ekonomik sorunların çözümünde ve mevzuat oluşumunda yapıcı tavır sergilediğini belirterek, teşekkür etti.
ÖZCENK: “HASSASİYETLE ÇALIŞTIK VE BU GÜZEL TİS ORTAYA ÇIKTI”
DAÜ VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk, “Ben ve arkadaşlarım hassasiyetle çalıştık ve bu güzel TİS ortaya çıktı. DAÜ varsa varız, yoksa yokuz. En önemlisi, son iki TİS’te koyduğumuz bir madde beni son derece mutlu etmiştir. O maddede şöyle diyor: ‘Kurumumuz ekonomik olarak darboğaza girdiği takdirde TİS tekrar ele alınıp ekonomik konumlar gözden geçirilecek ve gerekli düzenlemeler yapılacaktır.’ Bu kurumumuz için son derece önemli bir maddedir” şeklinde konuştu.
ÇAVUŞOĞLU: “DAÜ KKTC KADAR DEĞER VERDİĞİMİZ BİR KURUMDUR”
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “DAÜ dendiğinde KKTC’deki üniversitelerin lokomotifi akla gelmektedir. Bizim için de böyledir. Milli Eğitim Bakanlığı açısından DAÜ akademik performansıyla, diğer üniversitelere örnek olması ve yeterlilikleri yukarı çekmesi açısından da olmazsa olmazımızdır. Gazimağusa ilçemizde yer almış olması da Gazimağusa için bir kazançtır. DAÜ’nün ekonomik olarak sergilediği performans da çok önemlidir” dedi.
“DAÜ bine yakın öğretim üyesi ve 16 bine yakın öğrencisiyle, istikrarlı büyümesini hiç bozmadan yola devam etmektedir” şeklinde konuşan Bakan Çavuşoğlu, şunları da kaydetti:
“Farklı görevlerdeyken DAÜ’nün üzüntülü günlerinde de sevinçli günlerinde de yanında bulunmuş ve katkı yapmış biriyim. KKTC halkı DAÜ’süyle gurur duymaya devam edecektir ve DAÜ KKTC kadar değer verdiğimiz bir kurumumuzdur. Bu anlamda bugün, tarafların uzlaşı kültürüyle üniversitemiz ve halkımız için, dönemin sıkıntılarını bilerek, uzlaşarak böyle bir TİS’e hep beraber imza atabiliyor olmamız, kanaatimce örnek alınması gereken bir davranıştır. Milli Eğitim Bakanı olarak DAÜ başta olmak üzere tüm üniversitelerimizin geleceğe doğru yolculuğunda her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek isterim.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilimin Görünmeyen Yüzü: Prof. Dr. Başer’den İlham Veren KitapYakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer, “Araştırma Sonuçlarının Ardındaki Hikayeler” adlı kitabıyla bilimsel başarıların arkasındaki sabır, tutku ve sezgiyi samimi bir dille anlatıyor.12 Temmuz 2025 Cumartesi 18:23YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
LAÜ’lü Öğrencilerden Gemikonağı Sahiline Temizlik EliLAÜ Turizm Kulübü öğrencileri, “Let’s Clean It Up!” etkinliği kapsamında Gemikonağı sahilini temizleyerek çevre bilincine dikkat çekti. Etkinlikte doğaya katkı sağlayan öğrenciler, bu tür faaliyetlerin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.12 Temmuz 2025 Cumartesi 17:20LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Mezunları Hipokrat Yemini ile Meslek Hayatına BaşladıDAÜ ile Marmara Üniversitesi iş birliğinde yürütülen Uluslararası Ortak Tıp Programı’nın 2024-2025 Bahar Dönemi mezunları, düzenlenen törenle hekimliğe ilk adımlarını attı. Mezunlar, Hipokrat Yemini ederek insanlık adına büyük bir sorumluluğu üstlendiler.12 Temmuz 2025 Cumartesi 16:19DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Mehmet Harmancı: Bu yaz 15 bin ton asfalt dökülecek!LTB Başkanı Mehmet Harmancı, asfalt çalışmalarının bölge bölge sürdüğünü belirterek yaz boyunca en az 15 bin ton asfalt dökümü yapılacağını açıkladı. “Daha yeni başladık” diyen Harmancı, çalışmaların tüm kente yayılacağını kaydetti.12 Temmuz 2025 Cumartesi 16:13KIBRIS
30 devlet görevlisi hem maaş hem emekli maaşı alıyorRum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 seçilmiş ve atanmış yetkilinin, mevcut görevleri nedeniyle aldıkları maaş yanında, emekli maaşı da aldığı bildirildi.12 Temmuz 2025 Cumartesi 15:13GÜNEY KIBRIS
İbrahim Selim’in Katılımıyla Delta ve Era Doğaya UğurlandıMeritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri tamamlanan Delta ve Era adlı Caretta Caretta’lar, ünlü oyuncu İbrahim Selim’in de katıldığı etkinlikle denize bırakıldı.12 Temmuz 2025 Cumartesi 15:12KIBRIS
Türkiye'den üzen haber.. Yusuf'un acı ölümüKonya'da okulda sınıf arkadaşı İ.Ç. (10) tarafından boğazının sıkılması sonucu hastanede tedavi gören Yusuf Taşkın (10), 45 gün sonra hayatını kaybetti.12 Temmuz 2025 Cumartesi 14:55TÜRKİYE
Çaldıkları ziynet eşyaları ve para Salamis Ormanı'nda gömülü bulunduGazimağusa bölgesinde 21-29 Haziran tarihinde yaşanan ev açma ve hırsızlıkla alakalı tutuklanan 3 kişiyle ilgili yürütülen ileri soruşturma neticesinde çaldıkları ziynet eşyaları, çek defteri ve paralar Salamis Ormanı’nda gömülü şekilde bulundu.12 Temmuz 2025 Cumartesi 14:37KIBRIS
Avrupa İstatistik Ofisinin verilerine göre Güney Kıbrıs nüfusu 979 bin 865Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat verilerine göre Güney Kıbrıs’ın nüfusu 1 Ocak 2025 itibarıyla 979 bin 865 olarak kaydedildi.12 Temmuz 2025 Cumartesi 14:08GÜNEY KIBRIS
Kıbrıs Türk mallarının kullanımına ilişkin yasaGüney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk taşınmazlarının kullanılması, kiralanması ve devredilmesine ilişkin unsurları düzenleyen yasa tasarısının meclisten onaylanmasının ardından Rum İçişleri Bakanlığı tarafından dün basın toplantısı düzenlendiği belirtildi.12 Temmuz 2025 Cumartesi 13:59GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs