29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

DAÜ YDİHO ÖĞRENCİLERİ GİRNE BÖLGESİ’Nİ TANIDI

Bu gezide öğrenciler ilk önce Beylerbeyi Köyü’nü (Bellapais) ziyaret ettiler. Kısa bir köy turundan sonra Bellapais Manastırı’nı gezen öğrenciler buranın tarihi ve doğal dokusunu çok beğendiklerini ifade ettiler.

DAÜ YDİHO öğrencileri Girne bölgesi’ni tanıdı

07 Ocak 2019 Pazartesi 14:20

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (YDİHO) ‘Toplumsal Sorumluluk Projeleri’ Takım Lideri Öğretim Görevlisi Mehşen Ercanlar’ın organize ettiği ve Öğretim Elemanları  Pınar Hüdaoğlu, Pembe Tuna Karpazlı ve Sevcan Tekhanlı Arabacıoğlu’nun önderliğini yaptığı ‘Kıbrıs Türk Kültürü’ projesi, DAÜ YDİHO öğrencileri ile birlikte sosyal sorumluluk kapsamındaki ilk gözlem gezilerini Girne Bölgesi’nde gerçekleştirdi.

 

Bu gezide öğrenciler ilk önce Beylerbeyi Köyü’nü (Bellapais) ziyaret ettiler. Kısa bir köy turundan sonra Bellapais Manastırı’nı gezen öğrenciler buranın tarihi ve doğal dokusunu çok beğendiklerini ifade ettiler. Daha sonra Girne Kalesi’ni ziyaret eden öğrenciler burayı rehber eşliğinde gezip kalenin tarihi hakkında bilgi edindiler. Ardından Girne yat limanında dolaşıp bol bol fotoğraf çekme imkanı yakaladılar. Bu geziden çok memnun kaldıklarını söyleyen öğrenciler Kuzey Kıbrıs’ın değişik bölgelerindeki tarihi ve coğrafi güzellikleri keşfetmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadılar. Öğrenciler ayrıca bu geziler esnasında farklı gruplardaki öğrenci ve öğretmenlerle kaynaşma fırsatı da buldular.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA