28 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa13°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele13°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara7°C

DAÜ ULUSLARARASI YAZ OKULU “HOŞGELDİNİZ GECESİ” İLE BAŞLADI

DAÜ Uluslararası İlişkiler ve Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcılığı tarafından organize edilen ve dünyanın birçok farklı ülkesinden öğrencilerin katılarak eğitim aldığı Uluslararası Yaz Okulu düzenlenen “Hoşgeldiniz Gecesi” ile başladı.

DAÜ Uluslararası Yaz Okulu “Hoşgeldiniz Gecesi” ile başladı

15 Haziran 2016 Çarşamba 16:48

15 Haziran 2016 tarihinde, saat 20:00’de, DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Uluslararası İlişkiler ve Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, herkese hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak Uluslararası Yaz Okulu’nun her yıl yüzlerce öğrenciyi ağırladığını vurguladı. Prof. Dr. Amca,  Uluslararası Yaz Okulu kapsamında katılımcılara 2 haftadan 2 aya kadar farklı zaman dilimlerinde çeşitli alanlarda dersler verileceğine de dikkat çekerek, öğrencilere DAÜ ve KKTC’den çok güzel hatıralarla ayrılmalarını ve bu anıları unutmamalarını temenni etti. Prof. Dr. Amca konuşmasında ayrıca DAÜ Uluslararası Yaz Okulu’na yapmış oldukları katkılardan dolayı Türk Hava Yolları ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkürlerini de sundu.

daua-001.jpg

Açılışta konuşan DAÜ Uluslararası Yaz Okulu Koordinatörü Özgür Taşçıoğlu, DAÜ’nün her yaz dönemi farklı ülkelerden ve yaş gruplarından yüzlerce öğrenciye Yaz Okulu kapsamında ev sahipliği yaptığına değinerek, Uluslararası Yaz Okulu’na farklı ülkelerden gelen 12 yaş üstü kişilere kısa dönem akademik programlar sunulduğunu aktardı. Taşçıoğlu geceye katılanlara hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak  keyifli bir gece geçirilmesi temennisinde bulundu.

daub-001.jpg

Gecede konuşan DAÜ İran grup lideri Peyman Soltani, DAÜ’ye misafirperverliğinden ve sunmuş olduğu imkanlardan dolayı teşekkürlerini ileterek, DAÜ Yaz Okulu kapsamında sağlanan eğitim ve aktivitelerden son derece memnun kaldıklarını bildirdi. DAÜ Gambiya Temsilcisi Lamin Minteh ise gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ Yaz Okulu’ndan son derece memnun olduklarını belirterek DAÜ’ye tekrardan gelmek istediklerinin altını çizdi. 

dauc-001.jpg

Açılış konuşmalarının ardından DAÜ ve Uluslararası Yaz Okulu hakkında bilgiler içeren tanıtım videosunun gösterimi gerçekleştirildi. Gecede canlı müzik performanslarının yanı sıra tiyatro gösterisi  ve dans gösterileri de gerçekleştirildi. Ayrıca, gecede kısa dönem eğitim programlarında Türkçe kursunu tamamlayan öğrencilere sertifikaları da verildi.  Söz konusu geceye DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam da katılarak Yaz Okulu’na gelen öğrencilerle ilgilendi.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA