DAÜ TURİZM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN DAÜ DENİZ TESİSLERİNE BÜYÜK DESTEK...
DAÜ Turizm Fakültesi’nin Gastronomi ve Turizm İşletmeciliği öğrencileri, yaz boyunca DAÜ Deniz Tesisleri’nde görev alarak hem deneyim kazanıyor hem de hizmet kalitesine katkı sağlıyor.

18 Ağustos 2025 Pazartesi 14:04
DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı öğrencileri çalışan uzman şef ve deneyimli mutfak ekibi eşliğinde, profesyonel mutfak disiplinini sahada öğrenme fırsatı buluyorlar. Snack bar, et yemekleri, salatalar, kahvaltı, hamburger ve À La Carte gibi alanlarında görev alan öğrenciler, teorik eğitimlerini pratik uygulamalarla pekiştirirken, ziyaretçilere de lezzetli ve kaliteli hizmet sunuyor.
DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı’nın iş birliği, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatına daha donanımlı başlamalarını sağlarken, DAÜ Deniz Tesisleri’nin de lezzet ve hizmet standartlarının yükselmesinde etkili oluyor.
Turizm İşletmeciliği Programı Öğrencilerinden Destek
Öte yandan Turizm İşletmeciliği Programı öğrencileri de yaz süresi boyunca servis hizmetleri, satın alma, karşılama ve kasa bölümlerinde çalışarak hem eğitimleri süresince gördükleri teorik bilgileri pratiğe dökme imkanı buluyorlar hem de tecrübe kazanıyorlar.
“Tesislerimizin Başarısında Öğrencilerimizin Emeği Büyük”
DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Yorgancı öğrencilerin gösterdiği özveri ve katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı ile Turizm İşletmeciliği Programı öğrencilerimiz, sundukları hizmetlerle hem üniversitemizin misafirperverlik anlayışını yansıtıyor hem de kendi mesleki gelişimlerine önemli katkı sağlıyorlar. Onların enerjisi, yaratıcılığı ve emeği, tesislerimizin başarısında büyük pay sahibidir.” ifadelerini kullandı.
DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Program sorumlusu ve DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tuna Karatepe DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı öğrencilerinin, DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirdikleri staj ile menü planlama, mutfak organizasyonu, hijyen ve gıda güvenliği konularında aktif rol aldıklarını belirterek, öğrencilerin yaratıcılıklarını pratik uygulamalarla geliştirdiğine dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Karatepe “Öğrenciler, tesise yenilikçi sunumlar ve lezzet alternatifleri kazandırırken; tesis de öğrencilere gerçek mutfak ortamında deneyim, profesyonel ekiplerle çalışma imkânı ve mesleki becerilerini pekiştirme fırsatı sunmaktadır.” ifadelerini kullandı.
DAÜ Turizm İşletmeciliği Program sorumlusu ve DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Özduran ise yaptığı açıklamada öğrencilerin gerçekleştirdikleri staj ile müşteri ilişkileri, etkinlik organizasyonu, ön büro ve hizmet yönetimi gibi alanlarda aktif görev aldığını ve teorik bilgilerini pratik tecrübeye dönüştürdüğünü vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Özduran “Öğrenciler, tesise misafir memnuniyetini artırmaya yönelik hizmet kalitesi katkısı sağlarken; tesis de öğrencilere sektör dinamiklerini yakından tanıma, iletişim ve yönetim becerilerini geliştirme fırsatı vermektedir” dedi.
Ali Rıza DOĞAN –Uzman Şef
Hedefimiz öğrencilerimizin mezun olduktan sonra profesyonel çalışma hayatına hazır olmalarını sağlamaktır. Öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca aldıkları bilgileri pratiğe dökerek tecrübe kazanmalarını amaçlıyoruz. DAÜ Deniz Tesisleri’nde çalışma fırsatı yakalayan öğrencilerimiz 104 kalem olan menü üzerinde çalışma fırsatı yakalıyorlar. Öğrencilerimiz dünya standartlarında eğitim alıyorlar ve DAÜ Deniz Tesisleri’nde yaptıkları stajlarla profesyonel iş yaşamında çalışma tecrübesine sahip olabiliyorlar. Bu durum öğrencilerimiz için büyük avantaj sağlıyor. Öğrencilerimin verdiği hizmetlerden ve aldığımız geri dönüşlerden oldukça memnunum.
Öğrenciler Ne Dedi?
Hilmican YILDIRIM - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı 4. Sınıf Öğrencisi
DAÜ Deniz Tesisleri’nde staj kapsamında çalışıyorum. Burada olduğum için çok memnunum. Kendimi geliştireceğime ve alan bilgisi olarak daha donanımlı olacağıma inanıyorum. Mutfak ve servis alanında çalışıyorum ve bu alanlarda tecrübe kazanmak bizler için büyük fırsat ve oldukça çok önemli.
Rojin YEMEN - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı 2. Sınıf Öğrencisi
Ben mutfakta, pastane ve bar bölümlerinde staj yapıyorum. Çalışmalarımız sayesinde eğitimini aldığımız bölüm hakkında teorik bilginin yanında pratik olarak da gördüklerimizi uygulama şansı yakalıyoruz. Bizler açısından oldukça yararlı olduğunu düşünüyorum. Alanında uzman öğretim üyelerimiz ve şeflerimiz ile birlikte çalışıp onların tecrübelerinden de yararlanma şansına sahip oluyoruz. Kendimizi geliştirmemiz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Laone CHILISA – Turizm İşletmeciliği Programı 3. Sıınıf Öğrencisi
Ben DAÜ Deniz Tesisleri’nde garson olarak çalışıyorum. Yoğun olduğu dönemlerde de bar kısmına yardıma gidiyorum. Burada edindiğim tecrübelerin ilerde meslek hayatımda bana büyük fayda sağlayacağına inanıyorum.
İskele'de 49 yaşında vefat ettiİskele'de ani ölüm: 49 yaşındaki Yavuz Holat hayatını kaybetti25 Mart 2026 Çarşamba 23:20İSKELE
Tufan Erhürman, Nikos Hristodulidis’in son açıklamalarına sert tepkiTufan Erhürman, Nikos Hristodulidis’in son açıklamalarına sert tepki gösterdi.25 Mart 2026 Çarşamba 23:08KIBRIS SORUNU
Akaryakıta bir zam dahaYapılan yeni zamma göre 95 Oktan 61,12, 98 Oktan 62,12, Eurodizel 60,00 ve Gazyağı 71,43 TL oldu. Kaynak: Akaryakıta bir zam daha!25 Mart 2026 Çarşamba 22:33KIBRIS
Tosunoğlu: Düşünce suçlusu yaratacak bir metne onay vermemBağımsız Milletvekili Hasan Tosunoğlu, Meclis gündeminde bulunan Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, kamuoyunda yürüyen tartışmaları dikkatle takip ettiğini belirtti.25 Mart 2026 Çarşamba 22:21KIBRIS
Harmancı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile bir araya geldiLefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, kardeş şehir İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi.25 Mart 2026 Çarşamba 16:54LEFKOŞA
Yüksek öğrenim burs müracaatları 31 Mart’ta sona eriyor2025-2026 eğitim öğretim yılı Bahar Dönemi burs başvuruları 31 Mart Salı günü sona erecek.25 Mart 2026 Çarşamba 16:53KIBRIS
Epic Games 1000 kişiyi kovacak: Fortnite eskisi kadar popüler değilmişFortnite oyununun geliştiricisi Epic Games ‘ilgi azaldı’ diye en az 1000 çalışanını kovacağını duyurdu.25 Mart 2026 Çarşamba 14:24TEKNOLOJİ
Makina Mühendisleri Odası, traktör kullanımında alınması gereken tedbirlere dikkat çektiKıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO), traktör kullanımında bazı tedbirler alınması gerektiğini belirtti25 Mart 2026 Çarşamba 12:31KIBRIS
Erdoğan: Hürmüz'ün kapanması küresel ekonomiyi türbülansa soktuHürmüz Boğazı'nın kapanmasının küresel ekonomide ciddi türbülans yarattığını belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, petrol fiyatlarının kısa sürede yüzde 40 arttığını söyledi.25 Mart 2026 Çarşamba 12:25TÜRKİYE
"Guterres Barış Planı" HazırlığıBirleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’in Kıbrıs sorununa yönelik yeni bir barış planı hazırlığı içerisinde olduğu yönündeki gelişmeler gündemdeki yerini koruyor25 Mart 2026 Çarşamba 12:06KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.