29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

DAÜ-SEN VEKİLLERE YEMİNLERİNİ HATIRLATTI VE RET OYU ÇAĞRISI YAPTI

Dünümüz, bugünümüz ve yarınımız olan gençlerin sesine kulak verin ve o yasayı onaylatmak için diretmeyin.

DAÜ-SEN vekillere yeminlerini hatırlattı ve RET oyu  çağrısı yaptı

13 Haziran 2016 Pazartesi 20:46

İşte o açıklama;

TC Hükümeti ve KKTC Hükümeti Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma” gündemi ile mecliste toplanan ve onayı için direten milletvekillerine sesleniyoruz. Dünümüz, bugünümüz ve yarınımız olan gençlerin sesine kulak verin ve o yasayı onaylatmak için diretmeyin.

Anayasanın üçüncü maddesine bağlı kalın. KKTC Anayasası 3. Maddesi der ki:
“ 1) Egemenlik, kayıtsız şartsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşlarından oluşan halkındır. 2) Halk, egemenliğini, Anayasanın koyduğu ilkeler çerçevesinde, yetkili organları eliyle kullanır. 3) Halkın hiçbir zümresi, kesimi ve kişisi, egemenliği kendine mal edemez. ve 4) Hiçbir organ, makam veya merci, kaynağını bu Anayasa'dan almayan bir yetki kullanamaz.”
ve mecliste ettiğiniz yemini unutmayın:
“Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma; namusum ve şerefim üzerine and içerim.”
Anayasanın 3. Maddesi olan egemenlik ve toplum tarafından seçilen milletvekillerinin, milletvekili yeminlerinde ettikleri yeminin içerisinde olan “Anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma” cümlelerini hatırlayınız. Gençlerin ve toplumun asimile edilmesine göz yuman bir meclis, toplumun sesine kulak vermiyorsa bu toplumu temsil etmiyordur.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA