20 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa21°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

“DAÜ SANAT ESERLERİ KOLEKSİYONU” PROJESİ BAŞLADI

DAÜ Rektörlüğü, resim, heykel, fotoğraf gibi sanat dallarında sanat eserleri koleksiyonu oluşturmak üzere; “Doğu Akdeniz Üniversitesi Sanat Eserleri Koleksiyonu” projesi başlattı...

“DAÜ Sanat Eserleri Koleksiyonu” projesi başladı

02 Haziran 2016 Perşembe 17:23

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü, resim, heykel, fotoğraf gibi sanat dallarında sanat eserleri koleksiyonu oluşturmak üzere; “Doğu Akdeniz Üniversitesi Sanat Eserleri Koleksiyonu” projesi başlattı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, DAÜ Rektörlüğü, bugün bu kapsamda rektörlükte toplantı düzenledi.

1464875639.jpg

Toplantıda, eserleriyle koleksiyona ilk katkıyı yapan Kıbrıslı Türk sanatçılar İsmet Tatar, Dr. Arif Albayrak, Gönen Atakol ve Zehra Şonya ile işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolün ardından DAÜ Yönetsel ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Özer, sanatçılara teşekkür plaketi takdim etti.

“Doğu Akdeniz Üniversitesi Sanat Eserleri Koleksiyonu” projesinin, Kıbrıslı Türk sanatçıların eserlerini toplama, koruma ve yurt içi ve dışında etkinlikler düzenleyerek sanatçılara bulunmayı amaçladığı belirtildi.

1464875611.jpg

Prof. Dr. Bekir Özer, sanatın üniversiteler tarafından geliştirmesi gereken bir alan olduğunu ifade ederek, DAÜ Sanat Eserleri Koleksiyonu’nun üniversitenin Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ – KAM) tarafından yürütüleceğini söyledi.

Koleksiyona giren sanat eserleri ve sanatçıları tanıtmak üzere sergiler açılacağını, sanatçıları tanıtan basılı ve görsel yayınlar yapılacağını, konferans ve söyleşiler gerçekleştirileceğini de belirten Özer, projenin temelinde sanat müzesi oluşturma planlandığını ifade etti.

DAÜ-KAM Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı ise projeden gurur ve onur duyduklarını belirterek, ulaşılmak istenen noktalardan birine bugün yol almaya başladıklarını kaydetti.

Doratlı, değerli sanatçılardan alınacak eserlerle çağdaş bir müze oluşturulacağını ve bundan mutluluk duyduklarını da dile getirdi.

1464875628.jpg

Sanatçılar adına konuşan Dr. Albayrak da, projede yer almaktan memnunluk duyduklarını dile getirerek, Kıbrıslı Türk sanatçıların yanı sıra yabancı sanatçıların da eserlerinin koleksiyonda yer almasını önerdi.

Projenin diğer üniversitelere de örnek teşkil etmesi temenni eden Dr. Albayrak, herkese teşekkür etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA