24 Nisan 2024
  • Lefkoşa34°C
  • Mağusa34°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt34°C
  • İskele34°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara29°C

DAÜ REKTÖRLÜĞÜ ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL PANOLAR YERLEŞTİRDİ

Konuya ilişkin DAÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu panoların yerleştirilme nedeninin engelli haklarını cezai yöntemlerle değil, empati kurarak öğretmeye çalışmak olduğu bildirildi.

DAÜ rektörlüğü engelli öğrenciler için özel panolar yerleştirdi

02 Kasım 2018 Cuma 17:30

Çağdaş kültürü temsil eden bir kurum olarak hayvan haklarına, kadın haklarına ve engelli haklarına özel önem veren Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), merkezi derslikler bölgesinde yer alan ve görme engelli öğrencilerin hareket etmesini kolaylaştıran sarı çizgilerile fiziksel engelli öğrencilerin kullandığı rampaların yaya geçitleriyle kesiştiği 10 farklı noktaya engelli bireyleri temsil eden ve üzerinde “Haklarımıza Saygı” yazan panolar yerleştirdi.

Konuya ilişkin DAÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu panoların yerleştirilme nedeninin engelli haklarını cezai yöntemlerle değil, empati kurarak öğretmeye çalışmak olduğu bildirildi. Açıklamada, üniversite öğrencileri ve personelinin araçlarını bu noktalara park etmeyerek göstereceği hassasiyetten dolayı teşekkür edildi. Açıklama, şu şekilde devam etti: “Engelli haklarına saygı, bunun da ötesinde engellemeyen engelsiz bir toplum olma en önemli çağdaşlık göstergelerinden biridir. Bu bağlamda Lefkoşa Türk Belediyesi Engellemeyen Şehir Komitesi öncülüğünde geçen yıl Lefkoşa'daki birçok engelli park yerine yerleştirilen "Haklarımıza Saygı" panoları, DAÜ merkezi derslikler bölgesindeki engelli öğrencilerimiz için yapılan sarı çizgilerin ve rampaların olduğu bazı kritik noktalara yerleştirildi. Farkındalık yaratmayı, aynı zamanda cezalandırmadan engelli haklarına saygı duymayı öğretmeye çalışan projede ilk etapta 10 pano DAÜ merkeze yerleştirildi. İlerleyen zamanlarda panoların DAÜ'nün farklı noktalarına yerleştirilmesi planlanmaktadır."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA