28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

DAÜ GİRİŞİ VE BURS SINAVI YAPILIYOR!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) giriş ve burs sınavı iki merkezde yapılacak...

DAÜ Girişi ve Burs sınavı yapılıyor!

03 Haziran 2016 Cuma 17:15

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) giriş ve burs sınavı, 7 Haziran Salı günü iki merkezde yapılacak.

DAÜ’den verilen bilgiye göre sınav, Gazimağusa’da DAÜ Kampusu’nda ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde 09:30 – 12:00 saatleri arasında yer alacak.

Başvuruların 6 Haziran’a kadar Gazimağusa’da DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne ve Lefkoşa’da, Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne yapılabileceği belirtildi.

Sınava giriş harcının 50 Türk Lirası olduğu belirtilen açıklamada, sınav harcının Kooperatif Merkez Bankası’nın herhangi bir şubesinden DAÜ’nün 100640 numaralı hesabına veya Lefkoşa’da DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne başvuru esnasında yatırılabileceği belirtildi.

Sınava başvuracak olan KKTC vatandaşı aday öğrencilerden istenen belgeler: KKTC kimlik kartı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf;

TC vatandaşı öğrenciler için istenen belgeler şöyle: lise öğrenimini kesintisiz olarak KKTC’de örgün eğitim veren bir eğitim kurumunda okuyor olduğuna veya mezun olduğuna dair belge, TC nüfus cüzdanı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf.

Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler alanında yer alacak olan sınav ve dil bölümleri için İngilizce Dil Testi,  görsel yetenek isteyen bölümler için ise Görsel Yetenek Testleri için şu ana kadar bin 200 civarında başvurunun kabul edilerek, son yılların en yüksek başvuru rakamlarına ulaşıldığı kaydedildi.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA