29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI’NA REKOR BAŞVURU

Giriş ve Burs Sınavı – 2016, 07 Haziran 2016 Salı günü, 09:30 – 12:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Giriş ve Burs Sınavı – 2016, 07 Haziran 2016 Salı günü, 09:30 – 12:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

DAÜ Giriş ve Burs Sınavı’na Rekor Başvuru

05 Haziran 2016 Pazar 13:28

SON BAŞVURU TARİHİ 6 HAZİRAN
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) KKTC vatandaşı lise mezunu veya mezun adayı öğrenciler ile lise öğrenimini kesintisiz olarak (4 yıl) KKTC’de örgün eğitim veren bir eğitim kurumunda tamamlayarak mezun olan veya olacak olan TC vatandaşı öğrencilere yönelik Giriş ve Burs Sınavı – 2016, 07 Haziran 2016 Salı günü, 09:30 – 12:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2016’nın, Gazimağusa’da DAÜ Kampüsü’nde ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde olmak üzere iki merkezde yapılacağı belirtildi. Yapılan açıklamada sınava başvuru için son tarihin 06 Haziran 2016 olduğu belirtilerek, başvuruların Gazimağusa’da DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne ve Lefkoşa’da, Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne yapılabileceği açıklandı.

Sınava giriş harcının 50 Türk Lirası olduğu belirtilen açıklamada, sınav harcının Kooperatif Merkez Bankası’nın herhangi bir şubesinden DAÜ’nün 100640 numaralı hesabına veya Lefkoşa’da DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne başvuru esnasında yatırılabileceği belirtildi.

Sınava başvuracak olan KKTC vatandaşı aday öğrencilerden istenen belgeler; KKTC kimlik kartı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf; TC vatandaşı öğrenciler için istenen belgeler ise, lise öğrenimini kesintisiz olarak KKTC’de örgün eğitim veren bir eğitim kurumunda okuyor olduğuna veya mezun olduğuna dair belge, TC nüfus cüzdanı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf olarak belirlendi. Açıklamada sınava girecek olan öğrencilerin sınav günü saat 09:00’da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları ve yanlarında kimlik kartlarının ve sınav giriş belgesinin olması gerektiği de vurgulandı.

Son Yılların En Yoğun Başvurusu
Öte yandan DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2016 için şu ana kadar bin 200 civarında başvuru kabul edildiği, 6 Haziran 2016 tarihinde alınacak son başvurularla bu rakamın bin 300’lere çıkmasının beklendiği belirtilerek, son yılların en yüksek başvuru rakamlarına ulaşıldığı ve bunun da mutluluk verici olduğu kaydedildi.

Sınavda Uygulanacak Testler Ve Puan Türleri
DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre sınavın Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler testlerinin yanı sıra dil bölümleri için İngilizce Dil Testi ve görsel yetenek isteyen bölümler için ise Görsel Yetenek Testi’nden oluşacağı vurgulandı.

Sınava katılacak olan tüm adayların dört temel testi cevaplandırmaları gerektiği hatırlatılan açıklamada, tüm adayların Matematik – Fen (MF), Türkçe – Matematik (TM) ve Türkçe – Sosyal (TS) puanlarının hesaplanacağı belirtildi. Ayrıca, adayların ilgili testleri cevaplandırmaları halinde İngilizce Dil (İD), Görsel Yetenek (GY), Müzik Puanı (MP) ve Spor Puanı (SP) da hesaplanacak

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA