28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

​DAÜ BAHAR DÖNEMİ MEZUNİYET TÖRENİNE HAZIR

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni için hazırlıklarını tamamladı.

​DAÜ Bahar Dönemi Mezuniyet Törenine hazır

24 Haziran 2016 Cuma 21:16

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni için hazırlıklarını tamamladı. 28 Haziran 2016 Salı günü, saat 19:00’da, DAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan 2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni ile DAÜ 2000’i aşkın mezun daha verecek. Bu bağlamda Mezuniyet Töreni’nin DAÜ’nün adına yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için birçok birim çalışmalarını tamamladı.   

Her geçen yıl mezun sayısını artıran DAÜ, 2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde vereceği 2000’i aşkın mezunu ile mezun sayısını 48 bine yükseltecek. Salı günü diplomalarını alacak olan 54  farklı uyruktan DAÜ mezunları dünyanın farklı bölgelerinde DAÜ’yü temsil edecekler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan törende daha sonra mezunlar adına öğrenci konuşmaları yer alacak. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın açılış konuşması ve protokol konuşmalarının ardından ise fakülte ve bölüm birincilerine diploma ve ödülleri protokol tarafından takdim edilecek. Tören Doktora, Yüksek Lisans, Lisans ve Ön Lisans mezunlarına diplomalarının takdimi ile devam edecek. Diplomaların verilmesinin ardından ise keplerin havaya atılması, havai fişenk gösterisi ve Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Gökhan Tepe’nin konseri ile tören son bulacak.   

DAÜ’de Kutlama Etkinlikleri

2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezuniyet kutlama etkinlikleri çerçevesinde 26 Haziran 2016 Pazar günü, saat 19:30’da, DAÜ mezunlarının ve başarılarında payı olan velilerinin de katılacağı Mezuniyet Resepsiyonu düzenlenecek. Rektörlük binası havuz başında düzenlenecek olan Mezuniyet Resepsiyonu’nda mezunlar ve aileler davetli bulunan tüm Öğretim Elemanları, Yönetsel Müdürler ve Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkan ve Üyeleri ile bir araya gelecek. Resepsiyonda mezuniyetlerinin 25. yılında bulunan davetli DAÜ mezunlarına da madalya takdim edilecek.

Mezuniyetin kusursuz bir şekilde yürütülebilmesi için 27 Haziran 2016 Pazartesi günü, saat 18:00’de, DAÜ Stadyumu’nda genel bir prova gerçekleştirilecek. Provanın ardından gelenekselleşen Fener Alayı Mezuniyet Yürüyüşü saat 20:30’da, Mağusa Gelişim Akademisi önünden başlayıp DAÜ Atatürk Meydanı’nda son bulacak.

Mezuniyet Yürüyüşü sonunda mezun adaylarını DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve Rektör Yardımcıları karşılayacak. Gerçekleştirilecek olan söz konusu yürüyüş ile mezun öğrencilerin Gazimağusa’ya ve Kuzey Kıbrıs’a sembolik vedası gerçekleştirilecek.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA