26 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele23°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN ÖZERSAY- ANASTASİADİS GİZLİ GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA: DEVLET GELENEKLERİNE VE CİDDİYETİNE TERS

Cumhurbaşkanlığı'ndan Özersay- Anastasiadis gizli görüşmesiyle ilgili açıklama: Devlet geleneklerine ve ciddiyetine ters

Cumhurbaşkanlığı'ndan Özersay- Anastasiadis gizli  görüşmesiyle ilgili açıklama: Devlet geleneklerine ve ciddiyetine ters

18 Haziran 2019 Salı 16:39

Cumhurbaşkanlığı Dış işleri Bakanı Kudret Özersay İle Rum Lider Nikos Anastasiadis arasında gerçekleşen gizli görüşme ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelerine yer verildi:

Basında bugün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sayın Kudret Özersay’ın bir süre önce Rum Lider Sayın Nikos Anastasiadis’le görüştüğü iddiaları yer almıştır.

Konuya ilişkin sorulara muhatap kalan Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan Sayın Ersin Tatar’ı telefonla arayarak konuya ilişkin izahat istemiştir. Sayın Başbakan böyle bir görüşmenin gerçekleştiğini doğrulamıştır.

Bu görüşmenin öncesinde ve sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımıza Dışişleri Bakanı tarafından herhangi bir bilgi verilmemiş olması devlet geleneklerine ve ciddiyetine terstir. Ayrıca siyasal etik değerlerle de bağdaşmamaktadır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı gerek Rum Liderliğiyle gerekse yabancı muhataplarla Kıbrıs Sorunu çerçevesinde yaptığı tüm resmi veya gayrı resmi görüşmelerin içeriği hakkında devletin ilgili tüm kurumlarına düzenli bilgi aktarmaktadır.

Son zamanlarda gerçekleştirdiği temaslar hakkında Sayın Cumhurbaşkanı'na bilgi aktarmamayı bir tavır haline getiren Sayın Dışişleri Bakanı'nın bu kabul edilmesi olanaksız tutumu üzüntü vericidir.

Barış Burcu
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA