19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN BİLET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı’ndan bilet açıklaması

24 Haziran 2014 Salı 11:35

Cumhurbaşkanlığı’ndan resmi temaslar için yurtdışına yapılan seyahatler bağlamında satın alınan uçak biletleriyle ilgili herhangi etik ya da yasa dışı uygulamanın olmadığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan dün yapılan açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın ailesinden bir ferdin Cumhurbaşkanlığı’nda danışmanlık görevi üstlenmesi gibi bir durumun da söz konusu olmadığı kaydedildi.

“İddialar propaganda maksatlı”

Açıklamada, dün bir gazetenin manşet haberinde yer alan iddiaların “propaganda maksatlı” olduğu ve doğruları yansıtmadığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun her zaman basın özgürlüğüne ve medyaya büyük değer verdiği, basın özgürlüğü ve doğru haberciliğin önemini vurguladığına işaret edilen açıklamada, “Kıbrıs Türk basını özgürdür ve yalana, asılsız iddiaya, karalamaya yönelmediği sürece yazdıkları ile ülkemize, halkımıza değerli hizmetler sağlayacağı kuşkusuzdur” denildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığından resmi temaslar için yurtdışına yapılan seyahatler bağlamında satın alınan uçak biletleriyle ilgili herhangi bir etik ya da yasa dışı uygulama söz konusu değildir. Söz konusu biletler devletin diğer resmi kurum, kuruluşlarında olduğu gibi değişik zamanlarda koşullar da göz önünde bulundurularak farklı-farklı acentelerden alınmaktadır”

“Harcamalar gizli değil... sayıştay denetimine tabi”

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı’nın bu gibi harcamalarının gizli olmayıp, diğer devlet kurum, kuruluşları gibi Sayıştay Başkanlığı’nın denetimine tabi olduğu ve ilgili devlet birimleriyle anında paylaşıldığına dikkat çekildi.

“Aileden birinin danışman olması söz konusu değil”

Cumhurbaşkanı’nın aile fertlerinden birinin Cumhurbaşkanlığı’nda danışman olarak çalıştığı iddiasına da değinilen açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın aile fertlerinden herhangi birinin Cumhurbaşkanlığı’nda danışman olarak çalışması, maaş ve/veya benzeri bir ödenek alması da söz konusu değildir” denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA