CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI KABUL SINAVLARI BAŞLADI
KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 2018-2019 Yılı Konser Sezonu’na başlarken, bünyesine katılacak yeni enstrüman sanatçılarını belirliyor.

17 Eylül 2018 Pazartesi 15:45
KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 2018-2019 Yılı Konser Sezonu’na başlarken, bünyesine katılacak yeni enstrüman sanatçılarını belirliyor.
Viyolonsel, fagot, vurmalı çalgılar grup üyeliği ve trompet şefliği olmak üzere her bir branştan birer, toplamda ise 5 sanatçının orkestra kadrosuna alınacağı kabul sınavları bugün başladı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Bu hafta boyunca 5 gün sürecek kabul sınavlarında, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası’nın 11. maddesinde belirtilen şartları taşımaları ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası kabul Sınavı Tüzüğü’nde belirtilen eserleri icra etmeleri katılımcılarda aranan niteliklerdir.
ŞEFFAF SINAV
Her zaman uygulanan şeffaf sınav yöntemi yine uygulanacaktır. Sınav yöntemi gereği katılımcılar, kapalı bir perde arkasında belirtilen eserleri icra etmektedirler. İcra edilen eserler kayıt altına alınmakta ve eserler icra edilirken jüriler katılımcıları görmemektedir. Sınav jüri heyetinde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Ali Hoca, Konzertmeister Nihat Ağdaç, Orkestra Koordinatörü ve Korno Sanatçısı Mustafa Kofalı, Bilkent Senfoni Orkestrası Müdürü ve Vurmalı Sazlar Grup Şefi Aydın Mecid ve Türkiye Cumhuriyeti Senfoni Orkestrası Fagot Grup Şefi Tahsin Arslan yer alıyor.
Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşmekte olan kabul sınavlarının sonuçları ve kazananların listesi Cumhurbaşkanlığı’nın www.kktcb.org internet adresinden açıklanacaktır.
2015 YILINDAN BU YANA BÜYÜYEREK KONSERLERE DEVAM EDİYOR
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) 1 Nisan 2014 tarihinde Cumhuriyet Meclisi’nde oybirliği ile kabul edilen KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Yasası uyarınca hayata geçirilmiştir. KKTC CSO’nun kuruluş süreci Şef Ali Hoca, Orkestra Koordinatörü Mustafa Kofalı ve Konzertmeister Nihat Ağdaç’ın Ocak 2015’te yapılan atamalarıyla başlamıştı. 2015 yılında çıkarılan Sınav Tüzüğü’ne ve uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirilen ilk şeffaf sınavlarla sanatçı sayısı 18 olarak CSO, ilk konserini 28 Kasım 2015 tarihinde vermişti.
Çağdaş, çoksesli ve evrensel müzik kültürünü geliştirmeyi, müzik anlayışını ve sevgisini yükseltmeyi hedefleyen CSO, dünyaca tanınmış bestecilerin eserlerinin yanı sıra kendi bestecilerimizin yapıtlarını da seslendirmektedir. Ülkemizin, müziğimizin ve bestecilerimizin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasına da katkı sağlamaya devam etmektedir.
Sanatçı kadrosu genişlemeye devam eden KKTC CSO, ülke genelinde düzenledikleri konserlerde yeni sezonda sanatsever yurttaşlarımızla buluşmayı sürdürecektir.”
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
Eski uygulama devam edecekKimlik kartlarından anne ve baba bilgilerinin çıkarılması kararına yönelik yoğun kamuoyu tepkisinin ardından Rum İçişleri Bakanlığı eski uygulamaya dönme kararı aldı.01 Ağustos 2026 Cumartesi 17:54GÜNEY KIBRIS
Tufan Erhürman: “Her türlü atraksiyon var, eksik olan ciddiyet”Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakereleri ve siyasi gelişmeler üzerinden eleştirilerde bulundu.01 Ağustos 2026 Cumartesi 15:03KIBRIS
Ahmet Zort: Patates Festivali her yıl daha da güçlenerek yoluna devam edecekAhmet Zort, 12. Patates Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nde üretici ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, festivalin her geçen yıl daha da güçlenerek kurumsallaşması için çalışacaklarını söyledi.01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:31GAZİMAĞUSA
Trafik denetimlerinde 430 sürücüye işlem35 araç trafikten men edildi01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:20KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.