25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa34°C
  • Girne34°C
  • Güzelyurt35°C
  • İskele34°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

CTP'DEN YENİERENKÖY’DE KADIN DAYANIŞMASI

Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü İskele İlçesi'nin geçtiğimiz hafta Yenierenköy'de düzenlediği dayanışma gecesi İskele bölgesine bağlı üyeler ve sempatizanların katılımıyla gerçekleşti. ..

CTP'den Yenierenköy’de kadın dayanışması

30 Mayıs 2016 Pazartesi 13:59

Genel Sekreter Tufan Erhürman, Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya, Kadın Örgütü Başkanı Çelen Özkaynak ve  Kadın Örgütü İskele ilçe Başkanı Songül Nurçin'in de katıldığı gecede kadın dayanışmasının önemi vurgulandı. Yemekte konuşan Genel Sekreter Erhürman, CTP içerisinde kadınların sesinin her zamankinden güçlü çıkacağını ifade etti. Erhürman, parti tüzüğüne koyulan %40  cinsiyet kotası ile artık daha çok kadının karar alma mekanizmalarında olacağını belirtti.

Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya ise yaptığı konuşmada genel olarak Kıbrıs’ta özelde ise İskele-Karpaz bölgesindeki kadınların zor şartlarda yaşadığına dikkat çekti.

Özkaynak: Birçok yeniliğin habercisi

 Yemekte konuşan Kadın Örgütü Başkanı Çelen Özkaynak, kadınların bir araya gelmesinin bir çok yeniliğe yol açtığını, bu adayı ve Karpaz bölgesini canlandırmanın ancak kadın dayanışması ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Kadın Örgütü İskele İlçe Başkanı Songül Nurçin de yaptığı konuşmada bölge halkının uzun yıllar yanlızlaştırıldığını, bölgeye yatırım yapılmadığını ve bölge halkının işsizlikten dolayı göç etmek zorunda kaldığını belirtti. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA