27 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa19°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

CTP’DE SULAR DURULMUYOR

CTP’de sular durulmuyor

04 Temmuz 2014 Cuma 14:24

CTP-BG yetkilileri, özellikle Mağusa İlçesi’nde yaşanan olayları günlerdir yalanlarken, parti eski ilçe yönetici Alper Barkınay ve MYK üyesi Ali Gulle olayları doğruladı…

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Eski İlçe Yöneticisi Alper Barkınay ve MYK Üyesi Ali Gulle, Mağusa İlçe Merkezi’nde yaşanan olaylara dair, gazetemize çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mağusa İlçesi’ndeki başarısızlığı gizlemek amacıyla, parti içerisinde hain ya da hainler yaratıldığı; İlçe Merkezi’nde devam eden gerginlik nedeniyle, seçim sonuçlarının değerlendirilemediği ve bunun sorumlusunun İlçe Başkanı Erkut Şahali olduğu savunuldu.

MYK üyesi Ali Gulle, “Tüm bu yapılanlar, Mağusa İlçesi’ndeki başarısızlığı gizlemenin bir sebebidir diye düşünüyorum. Yani başarısızlığı bu şekilde perdeleyebilmek için birkaç tane hain yaratmak lazım. O hainleri de buldular” diye konuştu

Mağusa İlçe Merkezi’nde Alper Barkınay’ın tekme tokat binadan atıldığı; Ali Gulle’ye küfürler yağdırıldığı ve Ferdi Sabit Soyer’in fotoğrafının indirildiği belirtilerek; parti başkanlarının ve Naci Talat’ın resimlerinin asılı bulunduğu yere, Oktay Kayalp’ın fotoğrafının asıldığı belirtildi.           

Rana SARRO

20 yıl belediye başkanlığı yapan CTP-BG Adayı Oktay Kayalp’ın Gazimağusa Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmesi üzerine; Mağusa İlçe Merkezi’nde başlayan gerginlik tırmanıyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Eski İlçe Yöneticisi Alper Barkınay ve MYK Üyesi Ali Gulle, Mağusa İlçe Merkezi’nde yaşanan olaylara dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gulle, Mağusa İlçesi’ndeki başarısızlığı gizlemek amacıyla, parti içerisinde hain ya da hainler yaratıldığını söyledi.

Mağusa İlçe Merkezi’nde gerginliğin halen devam ettiğini belirten Gulle, bu nedenle seçim sonuçlarının değerlendirilemediğini ve bunun sebebinin de İlçe Başkanı Erkut Şahali olduğunu kaydetti.

Alper Barkınay’ın tekme tokat binadan atıldığını ve kendisine küfürler yağdırıldığını söyleyen Ali Gulle, “Erkut Şahali orada sanki hiçbirşey olmamış gibi davranır” dedi. Ayrıca, Mağusa İlçe Binası’nda, parti başkanlarının ve Naci Talat’ın resimlerinin asılı bulunduğu yere, Oktay Kayalp’ın fotoğrafının asıldığını belirten Ali Gulle, “Ferdi Sabit Soyer’in resminin indirildiği doğrudur. Resmin Rana Uluçay tarafından indirildiği söyleniyor. Kamuoyu ve partililerden gelen büyük baskı üzerine ise, resim tekrar yerine asıldı” dedi.

Ali Gulle: “Yargısız infaz”

İlçe Başkanı Erkut Şahali’nin ‘somut veriler var’ diyerek, bir takım insanları işaret ettiğini söyleyen MYK Üyesi Ali Gulle, “Yargısız infazdır” diye konuştu.

İlçe Başkanı’nın televizyon ekranlarından dilediği gibi konuştuğunu söyleyen Gulle, “Elinde somut veriler olsa bile, Soruşturma Komisyonu kuruldu. Yapması gereken, elinde bulunduğunu söylediği verileri, kurulan soruşturma komisyonuna vermesidir. İsmini koymadan hatta zaman zaman isim de vererek, birilerini tarif etmesi yargısız infazdır.”

“Araştırma ve soruşturma komitesi kuruldu”

“Merkez Yönetim Kurulu, dün gece (önceki gece) Mağusa ve Girne’ye dönük araştırma ve soruşturma komitesi kurulmasına karar verdi. Dolayısıyla bir bilgisi, bulgusu, delili varsa, oraya aktarması gerekir. İleri geri konuşmaması gerekir. Sonra bu adil olmaz. Televizyona tek kişi olarak çıkar, karşısında suçladığı insanlar veya şaibeli gördüğü insanlar yok. Dolayısıyla yargısız infazdır” diye konuştu.

“Orada hiçbirşey olmamış gibi davranır”

“Erkut Bey orada sanki hiçbirşey olmamış gibi davranır. Ben konuşmadım, yaşananları söylemedim ama onlar hep doğru şeylerdir. Alper Barkınay’ın tekme tokat binadan atıldığı doğrudur. Kim ki, kendilerinden farklı düşünür, onlar o binaya giremez. Atılması gerekenlerdir, hainlerdir.”

“Bana hakaretler yağdırıldı”

“Mağusa İlçe Merkezi’nde bana da, ‘ihanet, hain’ şeklinde hakaretler yağdırıldı. Ama ben orada soğukkanlılığımı korudum. Böyle giderse herhalde bizim de kamuoyuna bir açıklama borcumuz olacak.”

“Resmin indirildiği doğrudur”

Mağusa İlçe Merkezi’nde, Ferdi Sabit Soyer’in fotoğrafının Rana Uluçay tarafından indirilip, Oktay Kayalp’ın fotoğrafının da aynı yere asıldığını söyleniyor, ben görmedim, ben binaya gittiğimde olay olup, bitmişti. Alper Barkınay’ı da tartaklayarak aşağıya atmışlardı. Resmin indirildiği doğrudur.  ‘Kayboldu, düşürüldü, falan denildi. Ama sonra kamuoyundan ve partililerden gelen büyük baskı üzerine, tekrar bulundu ve yerine asıldı. Binada şuanda asılı olan sanırım birbaşka fotoğraftır.”

Kayalp’ın fotoğrafı asıldı

“Ayrıca, parti başkanlarının ve Naci Talat’ın resimlerinin asılı bulunduğu yere, Oktay Kayalp’ın fotoğrafı da asıldı.  Fotoğraflar hiyerarşiye uygun, şekilde asılmıştır. Yani orada, ‘Hasan’ın, Hüseyin’in, Mehmet’in fotoğrafları asılamaz.”

“Kayalp karşı çıkmalı”

“Buna şahsen Kayalp’ın karşı çıkacağını düşünüyordum. Eğer resmi görmemişse bir şey diyemem, ama kendi resmini orada gördüğünde karşı çıkacağını düşünürüm. Oktay Bey’in buna izin vereceğini düşünmüyorum ama bilmiyorum. Çünkü bu yarışlar demokrasi meselesidir. Demokrasiyi hazmetmek gerekir.”

“Amaç Mağusa’daki başarısızlığı gizlemektir”

“İlçe Başkanı’nın yaptığı gibi ben de kanaatimi söyleyim. Tüm bu yapılanlar, Mağusa İlçesi’ndeki başarısızlığı gizlemenin bir sebebidir diye düşünüyorum. Yani başarısızlığı bu şekilde perdeleyebilmek için birkaç tane hain yaratmak lazım. O hainleri de buldular.”

“Şahali yüzünden sonuçları değerlendiremiyoruz”

“Dolayısıyla Mağusa İlçesi’nde seçim sonuçlarının sağlıklı konuşulmasını tartışılmasını engellemektedir. Bugün şu anda Mağusa İlçesi’nde gerginlik devam etmektedir. Nasıl sağlıklı konuşacaksınız. Çok şeyler söylendiği için bunları söyleme ihtiyacı duydum. Seçim sonuçlarını sağlıklı değerlendiremiyoruz. Bunun sebebi de, başta İlçe Başkanı Erkut Şahali olmak üzere, bazı kendine yakın arkadaşlardır.”

Barkınay: CTP’lilerin para dağıttığını söyledi

Eski İlçe Yöneticisi Alper Barkınay ise, “parti bu konuda soruşturma açtı. Parti soruşturma açtıktan sonra bize susmak düşer. Partinin ilgili komitesi vardır. Herkes görüşlerini orada söyleyecek. İlçe Başkanı az önce televizyona çıktı ve CTP’lilerin para dağıttığından bahsetti. Böyle maskarallık olmaz. Ama partinin soruşturmasına saygı duymak lazım, dışarıda konuşmamak gerekiyor” diye konuştu.

“Resmin indirildiğini İlçe Başkanı kendisi söylüyor”

“Beni darp etmeye çalıştıkları için Soyer’in fotoğrafının indirildiği yönünde bir şey göremedim. Ama Oktay Kayalp’ın resminin asılı olduğunu gördüm. Biraz önce İlçe Başkanı televizyonda indirilmediğini söyleyemeyeceğini söyledi. Yani indirildiğini aslında kendi de söylüyor” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA