18 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara23°C

CTP’DE SEÇİM ÖNCESİ TEPKİ GİDEREK BÜYÜYOR

CTP’de Seçim Öncesi tepki giderek büyüyor

26 Nisan 2014 Cumartesi 18:56

CTP’nin 11 kişiyi DP’nin de 1 kişiyi işe alması ortamı gerdi. Söz verilen ancak İşe alınmayan 32 kişiden oluşan CTP’li grup  işe alınmamalarına tepki göstererek sandalye fıtrattı ve camları kırdı.

Cumhuriyetçi Türk Partisinde işe alınmayanların başlattıkları tepki giderek büyük boyutlara taşınıyor.

Karpaz Bölgesinde 2009 yılında UBP hükümeti tarafından işten çıkartılan 107 kişi arasından işe alınan 11’i, CTP tarafından 1 tanesi de Başbakan Serdar Denktaş tarafından işe alındı. 12 kişiyi işe alan CTP yöneticilerine işe alınmayanların tepki göstermeye başladığı öğrenildi.

11 KİŞİ KARPAZ’A 1 KİŞİ TURİZM’E

UNİSEFT tarafından oluşturulan fon tarafından ödenecek olan 12 kişinin işe alınmamaları halinde Mayıs ayı sonunda fonun kullanılmasına son verileceği ve bu nedenle bu kadroların doldurulduğu ileri sürülüyor. İşe alınan 11 kişinin Karpaz Bölgesinde ikamet edenlerden olduğu, Servet Çaluda isimli kişinin de Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın özel ricası ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm ve Kültür Bakanlığında işe başlatıldığı öğrenildi.

SANDALYELER HAVAYA UÇTU   

UBP hükümeti zamanında işten çıkartılan 107 kişinin arasından seçilen 12 kişinin dışında 32 kişiye daha işe alınacakları sözü verilmesine karşın, son dakikada seçimlerden sonra bu şahıslara işe alınacakları bildirilince ortamın gerildiği öne sürüldü.

Sinirlenen bazı CTP üyelerinin tepki vererek sandalye fırlattığı ve fırlatılan bazı nesnelerden camların kırıldığına vurgu yapılıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA