17 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C

CTP’DE HESAPLAŞMA ZAMANI

CTP’de hesaplaşma zamanı

02 Temmuz 2014 Çarşamba 14:02

CTP-BG Mağusa ilçesi’nde önceki gün yaşanan şiddetli tartışmaların ardından gerginlik dün de devam etti. olaylar bu kez Girne ilçesi’ne de sıçradı… Sümer Aygın taraftarı bir grup partili CTP-BG Girne İlçe binasını, kapıyı kırıp içeri girerek bastı…Yorgancıoğlu, olay yerine gitti

CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, bir yandan parti içerisindeki şiddetli tartışmalarla ilgili iddiaları yalanlarken, öte yandan parti içi sorunların Disiplin Kurulu’nda ele alınacağını, kaybedilen seçimin hesabının sorulacağını söyledi.

CTP-BG MYK ise dün saat 15.00’te toplandı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, "CTP-BG’li başkanlar tarafından yönetilen üç büyük belediyede elde edilen sonuç partimiz açısından üzüntü sebebi olmuştur." dendi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’de (CTP-BG) yerel seçimlerin ardından baş gösteren huzursuzluk devam ediyor. CTP-BG Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, Mağusa haber Ajansı aracılığıyla basında CTP-BG’de yaşanan seçim depremiyle ilgili iddiaları bir yandan yalanlarken, diğer yandan Disiplin Kurulu kurularak olayların ve seçimin kaybının bu kurulda hesabının sorulacağını açıklaması dikkat çekti.

Öte yandan CTP-BG’de yaşanan iç huzursuzluk dün de kendini Girne’de gösterdi. Sümer Aygın yanlısı bir grup CTP-BG’li Girne İlçe binasının kapısını kırarak içeri girdi.

Girne karıştı CTP Girne ilçe binası basıldı!

CTP Girne İlçe Binası Sümer Aygın sempatizanları tarafından basılarak işgal edildi. CTP Mağusa İlçesi’nde yaşanan olayların ardından bu kez Girne İlçesi’nde olaylar çıktı.

Sümer Aygın’ın seçimleri kaybetmesinden İlçe Yönetimini sorumlu tutan ve Salih Usar ile Ünal Fındık’ın başını çektiği iddia edilen bir grup CTP Girne İlçe Binasını bastı.

Öğle arasında ilçede görevli olamaması ve binanın kapalı olmasından dolayı kapıya kırarak içeri giren grubun İlçe Binasını işgal ettiği belirtiliyor. İlçe başkanı Erkan Eminağa'yı seçimlerde Nidai Güngördü'ye çalışmakla itham eden partililer, ilçe başkanı istifa edinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

CTP MYK toplandı

CTP Merkez Yönetim Kurulu ise saat 15.00 sıralarında toplandı. Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu’nun başkanlığında toplanan MYK’nın seçim sonuçları ile CTP’de yaşanan gerginlikleri değerlendirdi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "CTP-BG’li başkanlar tarafından yönetilen üç büyük belediyede elde edilen sonuç partimiz açısından üzüntü sebebi olmuştur." dendi.

CTP-BG Merkez Yönetim Kurulu'nun Pazar günü gerçekleşen Yerel Seçimlere ilişkin yayınladığı basın açıklamasında şöyle dendi: “29 Haziran Yerel Seçimleri’nde partimiz %37 oy alarak yarışı önde tamamlamış olsa da doğaldır ki seçim öncesinde CTP-BG’li başkanlar tarafından yönetilen üç büyük belediyede elde edilen sonuç partimiz açısından üzüntü sebebi olmuştur.

CTP-BG, kazanılan 14 belediyenin dışında kalan tüm belediyelerle ilgili seçim sonuçlarını değerlendirmekte ve başta üç büyük belediye olmak üzere tüm seçimi kazanamadığımız belediyelere ilişkin sağlıklı analizler ışığında doğru politikaların oluşturulması ve ilk yerel seçimde bu belediyelerde de CTP-BG’li başkanların görevi devralması adına çalışmalarına seçimin ertesi günü başlamıştır.

Yürütmekte olduğumuz çalışmalar aynı zamanda CTP-BG’nin yönettiği bazı belediyelerin niye bu seçimde kazanılamadığı hususunda da somut verilere ulaşma amacını taşımaktadır. Bu çerçevede Parti Yönetimi, Genel Sekreter Kutlay Erk ve Örgütlenme Sekreteri Niyazi Düzgün’ün de katılımıyla yerelde doğrudan görüşmeler gerçekleştirmektedir. Uzun süre görev yapmış olan belediye başkanlarının seçimi kaybetmesinin ardından bazı partililerimizin duygu yüklü yaklaşımlar sergileyebileceğinin de bilinciyle, kimi partililerimizin seçimlerde parti adayı dışında başka adayları desteklemiş oldukları yönündeki yorumları dikkate değer bulmakta ve hassasiyetle doğru sonuçlara ulaşmak için araştırmalarımızı sürdürmekteyiz.

CTP-BG, 44 yıllık tecrübesiyle, insanımıza her alanda nitelikli hizmet sunma, değişim ve dönüşüm ihtiyacı doğrultusunda toplumsal süreçlere öncülük etme ve en temelde barış, demokrasi, insan hakları ve sosyal adalet için birlik ve bütünlük içerisinde ülke siyasetine katkı yapmaya devam edecektir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA