20 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

CTP YENİDEN YORGANCIOĞLU DEDİ

CTP Yeniden Yorgancıoğlu Dedi

09 Aralık 2013 Pazartesi 09:36

CTP-BG Kurultayı'nda Pazar günü Saat 15.30'da başlayan oy verme işlemi saat 21.45 sıralarında yamamlandı. Kurultay sonucunda 555 oyla parti Genel Başkanı yeniden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu oldu.. Genel Başkanlık için Yorgancıoğlu ile yarışan Genel Sekreter Asım Akansoy ise 442 oy alabildi. Kurultayda 18 oy ise geçersiz kabul edildi. Bin 15 kişinin oy verdiği kurultayda oyların sayımı saat 00.10'da tamamlandı.

Sonuçların açıklanmasının ardından delegelere seslenen Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu, kendisine oy veren, vermeyen herkese teşekkür etti.

1386544192[1]Kıbrıs Türk halkının hükümetten sorunlarına çözüm beklediğini kaydeden Yorgancıoğlu, birlik ve dayanışmanın güçlenmesi gerektiğini belirtti. Sonuçlardan parti yararına dersler çıkardığını belirten Yorgancıoğlu, "ya hep beraber ya da hiçbirimiz" diyerek, bundan sonraki bütün aşamalarda omuz omuza yürünmesi gerektiğini söyledi.

Kendilerine yapılan eleştirileri dikkate alacaklarını da kaydeden Yorgancıoğlu, parti tüzüğü doğrultusunda hareket ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorgancıoğlu'nun konuşmasının ardından parti meclisi için oy sayımına geçildi.

CTP/BG Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu gecenin sonunda basına açıklamalarda da bulundu.

Kurultayda, partinin etik kuralları çerçevesinde demokratik bir yarış yaşandığını belirten Yorgancıoğlu, amaçlarının halkın yaşam kalitesi ve düzeyini yükseltmek olduğunu söyledi.

"Bizde kazanan kaybeden yoktur. Kimin hangi derecede halka hizmet edeceğini belirleyen bir mücadele vardır" diyen Yorgancıoğlu, kavga ve mücadeleye birlikte devam edeceklerini kaydetti. Kıbrıs Türk halkının birçok sorunu olduğuna da vurgu yapan Başbakan, bu sorunları çözerken, bazı uygulamaları daha büyük sıkıntıları önlemek için yaptıklarına işaret ederek, "CTP olarak Kıbrıs Türk halkının onurunu gözeterek kararlar alıyoruz. Sorunların büyüklüğü ve karmaşıklığı nedeniyle biraz zamana ihtiyacımız var" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA