29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

CTP UMUDU AKP’YE BAĞLADI

CTP umudu AKP’ye bağladı

02 Nisan 2014 Çarşamba 12:35

TC Başbakanı Erdoğan’ın AB üyelik hedefinin değişmediğini, bunun için de Kıbrıs sorununu çözmek istediğini savunan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, “Erdoğan’ın vizyonuna ihtiyacımız var” diye konuştu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), Kıbrıs’ta çözüm umudunu hala AKP ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlıyor.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm vizyonuna sahip olduğunu ve Kıbrıs sorununun çözülmesi için çaba göstereceğine inandığını söyledi.

CTP-BG, yaklaşan yerel yönetim seçimleri çerçevesinde önceki akşam aralarında DETAY yazar ve yöneticilerinin olduğu bir grup gazeteciyi ağırladı.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen yemekte gazetecilerin özellikle Türkiye’deki son seçimlerin ardından ortaya çıkan tabloyu değerlendirmesi istenen Erk, Erdoğan’ın çözüm konusunda vizyon sahibi olduğuna inandığını, Erdoğan’ın Türkiye’nin AB üyelik hedefini gerçekleştirmesi için Kıbrıs’ta çözüm gerektiğinin bilincinde olduğunu söyledi.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la birlikte, 2003 yılında Erdoğan’la yaptıkları bir toplantıya atıfta bulunan Erk, “Erdoğan o toplantıda olacak değişimler ve hedeflerlerini anlatmış, bugünün projeksiyonlarını ortaya koymuştu. Tüm öngörüleri bugün gerçekleşti. Erdoğan’ın vizyon sahibi olduğunu gördük” dedi.

Erdoğan’ın özellikle son dönemlerde ülkesindeki antidemokratik uygulamalarının AB hedefinden uzaklaştığının bir göstergesi olduğu, AB hedefinden uzaklaşmasa bile AB’nin bu durumda Türkiye’nin üyeliği konusunda daha katı bir tutum içine gireceği yorumu üzerine Erk, AB hedefinin ikinci plana düşmüş olsa bile yerinde durduğunu, Erdoğan’ın Kıbrıs sorununu çözmek istediğini savunarak, “Erdoğan’ın vizyonuna ihtiyacımız var” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA