29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

CTP SOKAKTA: ÜRETİCİ İSYANDA, ÇÖZÜM YENİ POLİTİKALARDA!

“Sokaktayız” adı altında başlatılan gezilerin ilki dün Güzelyurt’a gerçekleştirildi.

CTP sokakta: Üretici isyanda, çözüm yeni politikalarda!

03 Temmuz 2016 Pazar 16:13

Cumhuriyetçi Türk Partisi, üretici kesimleri dinlemek, sorunları yerinde tespit edip yeni politikalar üretmek için sokağa indi. “Sokaktayız” adı altında başlatılan gezilerin ilki dün Güzelyurt’a gerçekleştirildi. Sebze-meyve üreticilerini dinlemek üzere Güzelyurt Pazarı’nda çiftçilerle görüşen ekip daha sonra Narenciye Üreticileri Birliği’nde bölgenin üreticileriyle buluştu. Geziye Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Genel Sekreter Tufan Erhürman, İçişleri eski bakanı Asım Akansoy, Tarım eski bakanı Erkut Şahali, İlçe Başkanı Doğan Şahali, MYK üyeleri ve milletvekilleri katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan ziyaretlerde sorunlar dinlenerek not edildi. Ziyaretlerde üreticinin plan, program istediği ortaya çıkarken su konusunda yaşanan fiyat tartışmasının son bulması ve üreticiyi desteklemek için suyun ton fiyatının 50 kuruşu aşmaması istendi. Pazar yerindeki bir grup satıcı ise hükümetin üretim politikası olmadığını, CTP’den başkasının kendilerini kimsenin kurtaramayacağını, erken seçim istediklerini belirtti.  

AKÇIN: CTP SESİMİZ OLMALI

ctp1-001.jpg

Narenciyeciler Birliği’nde bölgeli üreticilerle toplanan partili ekip sorunları dinledi. Birlik Başkanı Turgut Akçın ilk konuşmayı yaparak sektörün son durumunu aktardı. Tarım Sigortası’na en büyük katkının narenciyecilerin ödediği vergiler sayesinde sağlandığını ancak kuraklık ödeneğinden kuru tarımcılar gibi yararlanamadıklarını kaydetti. Akçın, “32 milyon lira tarım sigortası var ama kuru tarımı bile ödemeye yetmiyor. Hükümet 700 bin lira daha bulup bizlerin mağduriyetini gidermeli. En azından mevcut barajdaki su halka verilene kadar bahçesinin bakımını yapmayana cezai müeyyide uygulansın. Üç senedir kuraklık var bazı üreticiler yüzde 15-20 büyüdü. Bu nasıl oluyor? İhracatta sorun yaşıyoruz, kesim işçileri sorunu var, ürün dalda kaldı. CTP sesimiz olmalı” dedi.

ASLAN: KALİTELİ İŞÇİ SORUNU YAŞANIYOR

ctp2.jpg

Kesim Ekipleri Birliği adına konuşan Ramazan Aslan ise en büyük sıkıntılarının kaliteli işçi sorunu olduğunu dile getirdi. Yapılan işin eşit olmamasının ekipleri dağıttığını belirten Aslan, ne tüccarın ne üreticinin memnun olduğunu kaydetti. Kaliteli çoğu işçinin yanlışlıkla cezalı duruma düştüğü, ülkeye giremediğini, bu kişiler için özel af çıkarılmasını istediklerini belirten Aslan, hasat memurlarının da üreticiyi değil tüccarı kolladığını ileri sürdü.

CANGİL: CYPRUVEX SİYASİLERİN ETKİSİNDEN KURTULMALI

ctp3.jpg

Narenciyeciler Birliği eski başkanı Abdullah Cangil ise Cypruvex yönetim kurullarının her hükümet döneminde değişmesi nedeniyle istikrar sağlayamadığını, planlı programlı hareket edilemediğini belirtti. Yasaların yapılmasının yanı sıra uygulanmasının önemine değinen Cangil, “Hükümet değişiyor Cypruvex yönetim kurulu da değişiyor. Kurumu zarara uğratan yönetim kurulundan da kimse hesap soramıyor olan bize oluyor. Kurum siyasilerin etkisinden artık kurtulmalı. Yetersiz ve kalitesiz suyun etkisiyle de üretici bitme noktasına geliyor. Sorunlar plansızlıktan kaynaklanıyor. Kaliteli üretim yaparsak masraflar da üç kat azalır. Sizlerden plan-proje bekliyoruz” dedi.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA