29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

CTP MİLLETVEKİLİ İNCİRLİ:İKİNCİ DALGA GELMEDEN GEREKEN ALTYAPININ SAĞLANMASI GEREK

Sağlıktaki altyapı eksikliklerinin çözülmesi gerektiğini söyleyen İncirli, neden hastane ihtiyaçları öncelikli değil diye sordu. 

CTP Milletvekili İncirli:İkinci dalga gelmeden gereken  altyapının sağlanması gerek

04 Haziran 2020 Perşembe 15:43

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, sağlık konusunda güncel konuşma yaptı. Geçen zamanın covid pandemi süresinde hiçbir şeyi kendiliğinden düzeltmeyeceğini kaydeden İncirli hükümetin şu anda sağlık alanında yapılması gerekenleri yapmaması halinde ne eğitimin ne turizmin planlanan zamanda başlatılamayacağını söyledi. 
Bu yüzden sürecin başından beri yapılması gerekenleri söylediklerini ve ellerinden geldiğince hükümete yardımcı olduklarını ifade eden İncirli, şu anda ilk dalganın geçtiğini ancak ikinci dalganın geleceğini hatta üçüncü dalgadan da endişe edildiğini dile getirdi. 
Erken kapanmanın bedellerinin göze alındığını ve bu sayede ülkedeki hasta sayısının bu düzeyde kaldığını anlatan İncirli, öte yandan o dönemde ülkede gerektiği kadar test yapılamadığını söyledi. 
Dünyadaki sıraların PCR testlerine göre yapıldığını, ülkede yapılan 32 bin testten sadece 6 bininin PCR testi olduğunu kaydeden İncirli bu testlerin kime yapıldığının da açıklanması gerektiğini dile getirdi. 
İncirli sürekli bu konuda sorular sorduklarını ancak yanıt alamadıklarını söyledi.
İkinci dalga gelmeden gereken altyapının sağlanması gerektiğini anlatan İncirli, insanların şu anda sokaklarda maskesiz dolaştığını kısa süre sonra öğrencilerin ve turistlerin adaya geleceğini, bunlara hazırlık yapılması gerektiğini, hükümetteki rahatlığın insanlara da sirayet ettiğini savundu. 
“Biz neden kapandık?” diye soran, birçok bedel ödendiğini söyleyen İncirli, bu süreçte hükümetin neler yaptığını sordu, “nerede pandemi hastanesi?” sorusunu yöneltti. 
Pandemi hastanesi yapılmadığı için hastanedeki diğer birimlerin sıkıntı yaşadığını söyleyen İncirli, “ikinci dalgada ne olacak” diye sordu. 
Güney Kıbrıs’ın turizmde kullanılmak üzere pandemi hastanesi yaptığını ancak KKTC’de kendi halkı için pandemi hastanesi bulunmadığını dile getirdi.
“Pandemi hastanesi yapılsa, buna gerekli altyapı sağlansa ve halka korkmayın bu virüs gelse bile ki gelecek, doktorunuz da hastaneniz de ilacınız da hazır deseniz bu insanlar bu paniği yaşamayacak” diyen İncirli halka bu güvenin verilmesi gerektiğini vurguladı. 
İncirli, bu dönemi vaatlerle geçirmenin doğru olmadığını ifade etti.
İkinci dalganın ne kadar sert vuracağının toplum bağışıklığıyla ilgili olduğunu bu bağlamda epidemiyolojik çalışmanın önemli olduğunu anlatan İncirli, okulların da turizmin de kapıların açılmasının, bunlarla ilgili olduğunu kaydetti. 
Kronik hastaların şu anda ilaçlarına ulaşamaz hale geldiğini söyleyen İncirli ilaç tedarikleriyle ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini anlattı. 
Sağlıktaki altyapı eksikliklerinin çözülmesi gerektiğini söyleyen İncirli, neden hastane ihtiyaçları öncelikli değil diye sordu. 
Hastanede hastayı taşıyacak personel bulunmadığını ileri süren İncirli nakil tüzüğü hilafında iş yapıldığını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA