CTP: HALK DÜŞMANLARI, FATURAYI YİNE HALKA KESTİ
CTP: Halk Düşmanları, Faturayı Yine Halka Kesti

03 Mart 2022 Perşembe 15:56
Sosyal devlet anlayışından yoksun, halk düşmanı bir tavırla elektrik ücretleri astronomik bir oranda artırılmış ve hane halkı hiç düşünülmemiştir.
Üreticinin, küçük esnaf ve işletmelerin geleceği, sürdürülebilirliği de hesaba katılmazken, halkı yoksullaştırmayı amaç edinen bu zihniyetin gailesinin ‘yönetmek’ olmadığı da ortaya çıkmıştır.
Elektrik zammının ardından, yaşamın her alanında zincirleme zamların olacağı öngörüsünden yoksun olanların derdi halkın düşen alım gücü değil, kimin bakan olacağıdır. Kendi sorumluluğunu yerine getirmeyen, zamanında gerekli tedbirleri almayan, maliyetleri düşürecek önlemleri almayan ve yatırım yapmayan UBP zihniyeti, faturayı halka çıkardı. Söz konusu zihniyet özelde KIBTEK’i, genelde ise memleketi ‘istikrarlı’ bir şekilde bataklığa doğru sürüklemektedir.
“Dörtlü Koalisyon döneminde, 1 Nisan 2019’da yürürlüğe konan ‘3 zamanlı kontrol sizde’ tarifesini yürürlükten kaldırarak abonelerin yüzde 35’e kadar tasarruf yapma olanakları ortadan kaldırdı.
Konutlarda bir aylık periyotta 300 kws’ın altında tüketim yapan abonelere uygulanan yüzde 15’lik indirim uygulaması kaldırılarak dar gelirlilere ek bir külfet getirildi.
Dörtlü Koalisyon Hükümeti döneminde, Bakanlar Kurulu’nun 18 Nisan 2019’da almış olduğu, çift yakıtla çalışan 4 jeneratör alımı kararına rağmen, Dörtlü Koalisyon Hükümeti sonrası kurulan UBP-HP hükümeti Merkezi İhale Komisyonu’nuna kararı ihaleye çıkmasına izin vermedi. Yatırımlar gerçekleştirilmedi, halkımız aylarca karanlıklara mahkum edildi.
6 Eylül 2019 tarihinde, dönemin Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile EL-SEN arasında imzalanan protokole göre 60 MW gücünde santral yatırımı gerekliliği tespitine rağmen, bugüne kadar hiçbir adım atılmamıştır.
2018 yılında elektrik maliyetlerindeki artışı halka yansıtmamak için, iki kez maliyetlerin bir kısmının Maliye tarafından karşılanması sağlandı. Halk nispeten korundu. Şimdi bu uygulama akıllara bile gelmedi.
Elektrik tüketimi fiyatları astronomik oranda artırılırken, acımasız bir şekilde maktu ücretler 12 TL’den 25 TL’ye, sokak aydınlatması ücreti 13 TL’den 45,5 TL’ye çıkarılarak soygun anlayışı hakim kılındı.
Toplam ücret üzerinden hesaplanan yüzde 10 KDV oranının yarı yarıya indirip faturaların bir nebze olsun rahatlatılması hiç düşünülmedi.”
Bugüne kadar yapılması gereken hiçbir şeyi yapmayalar, elektrik zammıyla üretime bir darbe daha vurmaktadır. Kıbrıs Türk halkının üretimden kopması ve yok oluşa doğru sürüklenmesi için ellerinden geleni yapanlar bu kez de başarılı olamayacaktır. Elektrik zammının üretime vuracağı darbeyi umursamayan bu zihniyet, düşen alım gücüne rağmen zamları halka yansıtmaktan da çekinmemektedir. CTP olarak üretimi sıfırlayacak ve halkın alım gücünü yerle bir edecek bu zamların derhal geri çekilmesi çağrısında bulunuyor ve Maliyenin ‘elini taşın altına koyması’ gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Önerilerimize kulak tıkayan bu zihniyet, bu kararından derhal vazgeçmelidir.
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
Alayköy-Metehan Çevre Yolu’nun bir bölümü yarın bisiklet yarışı nedeniyle trafiğe kapatılacakAlayköy-Metehan çevre yolunda yarın saat 10.00’da, bisiklet yarışı kapsamında, yolun bir kısmı trafik akışına kapatılacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:46KIBRIS
Girne - Tatlısu Anayolunda kaza!Esentepe-Tatlısu ana yolu üzerinde bugün saat 13.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü ağır yaralandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:45KIBRIS
Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı madde ile saldırıldı!Güney Kıbrıs’ta ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle “Sistem Karşıtı Sanat” başlıklı resim sergisini iptal etmek zorunda kalan Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 14:00GÜNEY KIBRIS
LTB, şap hastalığına karşı tedbirleri arttırarak sürdürüyorVerilen bilgiye göre, LTB bu kapsamda araçlı dezenfeksiyon noktalarını üçe çıkardı.19 Aralık 2025 Cuma 13:59LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.