CTP GENÇLİK ÖRGÜTÜ MAĞUSA İLÇESİ’NİN 22’NCİ OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI
CTP Gençlik Örgütü Mağusa İlçesi’nin 22’nci Olağan Kongresi Yapıldı

05 Mart 2022 Cumartesi 18:35
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü Mağusa İlçesi’nin 22’nci Olağan Kongresi dün akşam yapıldı. CTP Gençlik Örgütü Mağusa İlçesi’nin başkanlık görevini yürüten Hasan Can Sermet yeniden göreve getirildi.
Partiden yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan kongreye, CTP Milletvekilleri Şifa Çolakoğlu, Ongun Talat, Asım Akansoy ve Erkut Şahali, Gençlik Örgütü Genel Başkanı Enver Gürkan Tekiner, Gençlik Örgütü temsilcileri, Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp ve CTP’nin Mağusa Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklanan Süleyman Uluçay katıldı.
Demokrasi Şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan kongre, divanın oluşturulması ve konuşmalarla devam etti. Faaliyet raporunun sunulup onaylanmasının ardından yönetim kuruluna seçilenler tanıtıldı.
22. Dönem Gençlik Örgütü Mağusa İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Hasan Can Sermet, Hasret Destebanoğlu, Aydın Çınaroğlu, Ahmet Köseoğlu, Barış Satılmış, Gülay Karataş, Çağla Kömürcügil, Erol Adem, Enver Görkey, Doğukan Özçelik, Doğukan Gümüşatam ve Zalihe Yaradanakul.
AKANSOY: “VAR GÜCÜMÜZLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
CTP Örgütlenme Sekreteri ve Mağusa Milletvekili Asım Akansoy, kongrede yaptığı konuşmada, şu anda dünyada çok ciddi bir savaşla karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Ukrayna’da şu anda insanlar ölüyor, gençler ölüyor. Bu gidişat yeni bir sürecin de başlangıcı olacaktır diye görülmektedir” dedi. “Bu sürecin sadece o bölgeyi değil, bütün dünyayı da etkileyeceğini” söyleyen Akansoy, CTP olarak her türlü savaşa karşı olduklarını söyledi.
“Federal Kıbrıs’a ulaşmak için var güçleriyle sonuna kadar mücadele edeceklerini” de ifade eden Akansoy, haziran ayında yapılacak belediye seçimlerine de değinerek, Süleyman Uluçay ile Mağusa’ya “çağdaş yönetimin yeniden geleceğini” söyledi.
KAYALP: “EN BÜYÜK FATURAYI GENÇLER ÖDÜYOR”
CTP Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp da, ülkenin “çok zor bir dönemden” geçtiğine dikkat çekerek, “Daha kendi kendinin iflasını güven oyu almadan ilan etmiş bir hükümetle yönetilmeye başladık. Hükümetin ülkemize dayattığı zor koşullar, daha ilk günden kendisini göstermiş durumda” dedi.
“Bunun en büyük faturasını ise gençlerin ödediğini” ifade eden Kayalp, “Gençler işsizlikle kıvranırken diğer yandan bu ülkede yaşama umudu görmediğinden göç etmektedir. Eğer kendi geleceğimize sahip çıkmak istersek, gençlerimize sahip çıkmalıyız” dedi.
TEKİNER: “YÜRÜNECEK DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR”
CTP Gençlik Örgütü Başkanı Enver Gürkan Tekiner ise, “İçinde bulunduğumuz zaman, Kıbrıs Türk halkı açısından iç açıcı değildir” diyerek, “Hayatın her alanında yaşanılan sorunların gün gibi ortada olduğunu” söyledi. “Vurdumduymaz yetkililer, gün geçtikçe halkı daha derin bir karanlığa itmek için resmen çaba sarf etmektedirler” diyen Tekiner, “Kim bakan olacak kavgalarının ve toplumu umursamaz tavırların kabul edilebilir olmadığını” söyledi.
Gençlerin göç tehdidi altında yaşadığını belirten Tekiner, pandemi döneminde ve son yaşanan ekonomik kriz ile gençlerin sorunlarının giderek büyüdüğüne dikkat çekti.
SERMET: “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
CTP Gençlik Örgütü Mağusa İlçe Başkanı Hasan Can Sermet, “yerelden genele” doğru örgütlenme biçimiyle yola koyulduklarını söyledi. “Ülkemizde gün geçtikçe oluşan geçim sıkıntısı, hepimizin derdidir” diyen Sermet, “Biz bu dertlerle mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeri geldiğinde sokaklara döküleceğiz” dedi.
Merit Sosyal İşler Koordinatörlüğü projelerini basınla paylaştıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından, 2025 yılı boyunca hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerinin kamuoyu ile paylaşıldığı yıl sonu basın toplantısı, yılbaşı yemeği konseptiyle düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 11:08KIBRIS
Cumhurbaşkanlığı'nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi: Her zaman telefonunuzun ucundayımCumhurbaşkanlığı’nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi. Resepsiyon kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Ben her zaman telefonunuzun ucundayım" ifadelerini kullandı.18 Aralık 2025 Perşembe 23:29KIBRIS
Mehmet Kale Kişi CTP'nn yeni Genel SekreteriCTP parti Meclis'i genel sekreter ve MYK seçimi yapıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 23:16KIBRIS
Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Fidan: Kıbrıslı Türkleri izole etmeyi bırakın, kaliteli bir işbirliği başlatabilirizTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World’de yayınlanan “One on One” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist geldiGüney Kıbrıs’a giden turistlerin sayısında yeni bir rekor kırıldığı ve kasım ayı sonuna kadar Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist gittiği kaydedildi.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Almanya’dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 200 bin euro bağışKayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Komite’ye 200 bin euro tutarında mali katkı sağladığını açıkladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:00KIBRIS
Sağlık Bakanlığı selden etkilenen belediyelerle toplantı düzenlediSağlık Bakanlığı tarafından, sel felaketinden etkilenen 9 belediyenin sağlık ve su işleri birimleri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.18 Aralık 2025 Perşembe 17:59KIBRIS
Sahte diploma davası: Zanlı F.Ü.’nün davası 8 Ocak’a ertelendiGüzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet huzurunda görüşülen duruşmada, iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı avukatı Doğa Zeki hazır bulundu.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta çiftçiler ve öğretmenler eylemdeGüney Kıbrıs bugün iki ayrı protesto eylemine sahne oluyor. Çiftçiler AB tarım politikalarını; öğretmenler ise yasal bir düzenlemeyi potesto etmek için eylemde.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.