23 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara19°C

CTP GENÇLİK ÖRGÜTÜ AP’DA KONFERANS VE EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

CTP Gençlik Örgütü üyeleri Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen konferanslara ve eğitim seminerlerine katıldı.

CTP Gençlik Örgütü AP’da konferans ve eğitim seminerine katıldı

12 Kasım 2018 Pazartesi 15:25

CTP Gençlik Örgütü üyeleri Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen konferanslara ve eğitim seminerlerine katıldı.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, gençler Brüksel’de “Avrupa’da Aşırı Sağ’ın Yükselişi” paneli ile “Hearing on Cyprus” konulu konferansa katıldı. 
Eski Başmüzakereci ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, CTP milletvekili Fikri Toros ve eski BM Genel Sekteteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer’ın konuşmacı olarak katıldığı Avrupa Parlementosu gruplarından ALDE’nin “Hearing on Cyprus” konulu konferansında gençler, Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’e sorular sordu. 
CTP Gençlik Örgütü üyeleri, AP milletvekilleri Takis Hadjigeorgiou ve Neoklis Sylikiotis ile de görüştü. CTP Gençlik Örgütü’nün tam üye olduğu Avrupalı Genç Sosyalistlerin Genel Sekreteri Tuulia Pitkanen ve Başkan Yardımcısı Catalina Stefanescu ile de toplantı yapıldı. 
CTP Gençlik Örgütü Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada “CTP’li gençler barış isteklerini Brüksel’e taşıdı” denildi.
Gençlik Örgütü, Kıbrıs’ta BM parametreleri altında iki toplumlu, iki bölgeli, siyasal eşitliğe dayalı ve tek uluslararası kimlikli Federal çözüme bağlılığa vurgu yaparak, hem iç siyasette hem de uluslararası alanda sonuna kadar Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesinde öncü olacağını vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA