CTP: BİLİMSELLİKTEN UZAK ÇALIŞMALAR KABUL EDİLEMEZ
CTP: Bilimsellikten uzak çalışmalar kabul edilemez

07 Şubat 2025 Cuma 16:49
CTP Eğitim Komitesi, “Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası” imzasıyla yayımlanan bir açıklamayı eleştirerek "belli bir amaç doğrultusunda kurdurulduğu anlaşılan bu tip örgütlerin, okulları hedef göstererek, bilimsellikten uzak, yanlış verilerle saptırmalar yapmasının, okul yöneticilerini ve öğretmenleri başka ülke makamlarına şikayet etmesinin" kabul edilemeyeceğini belirtti.
Yazılı açıklama yapan CTP Eğitim Komitesi, buna karşı hiçbir çaba ortaya koymayacağını bildiklerini savunduğu hükümeti istifaya çağırdı.
CTP Eğitim Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada “Çocuklarımızın konteynerlerde, oldukça kalabalık sınıflarda eğitim alması, öğretmen eksikliği yaşanması gibi onlarca sorun varken, eğitim tartışmalarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin hangi okulda kaç saat verildiği noktasına taşınması adı edilen sendikanın nitelikli, çağdaş bir eğitim gailesi taşımadığını göstermesi bakımından dikkat çekicidir” denildi.
“Bilimsellikten uzak çalışmalar kabul edilemez” denilen açıklamada, sendikaların, demokratik yaşamın vazgeçilmezleri olduğuna vurgu yapıldı.
Bunun değer bulmasının, sendikaların sorumlu, çağdaş ve bilimsel ilkeler doğrultusunda çalışmasıyla mümkün olduğu ifade edilen açıklamada, “Ne yazık ki ‘Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası’ imzasıyla yayımlanan açıklama ve rapor adı edilen sendikanın söz konusu değerleri taşımadığının ispatı niteliğindedir” ifadesi kullanıldı.
“Toplumu bölme, okul yöneticilerini ve öğretmenleri hedef gösterme” gibi ciddi tehlikeleri içeren açıklama ve raporu reddedip, kınayan CTP Eğitim Komitesi, şunları kaydetti:
“Raporda belirtilen tüm içerikler yanlış ve bilimsel veri toplamaktan çok uzaktadır. Açıklamadaki öneriler pedagojik ilkelere aykırıdır. Yürürlükteki eğitim mevzuatına ve okullardaki uygulamalara aykırı olan raporun bilinçli saptırmalar içerdiği kanaatindeyiz”
“Bir insan hakkı olan din ve vicdan hürriyetine sonuna kadar saygı duymaktayız. Bununla birlikte demokratik, bilimsel ve laik eğitim anlayışına uygun olarak her anlamdaki gerici dayatmalar ve toplum mühendisliğine dönük yasadışı uygulamaların da karşısındayız” denilen açıklamada, eğitimin yerinin okullar olduğu, eğitimi verecek olan kişilerin de öğretmenler olduğu ifade edildi.
Bu tip örgütlerin belli bir amaç doğrultusunda kurdurulduğu ileri sürülen açıklamada, “Bu tip örgütlerin, en çok önem vermemiz gereken okullarımızı hedef göstererek, bilimsellikten uzak, yanlış verilerle saptırmalar yapması, kendi okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin başka ülke makamlarına şikayet edilmesi asla kabul edilemez.” denildi.
Açıklamada, Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası tarafından yapılan açıklamanın toplumu “dindar” ve “dinsiz” diye bölmeye hizmet ettiği, mevcut eğitim mevzuatına ciddi aykırılıklar içerdiği de belirtildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Japonya'da internet hızı rekoru kırıldı: Netflix’in arşivi 1 saniyede 30 kez indirilebiliyorJaponya’daki Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü (NICT) ile Sumitomo Electric Industries araştırmacıları, dünyanın en hızlı internet bağlantısını kurarak 1.02 petabit/saniyelik veri aktarım hızına ulaştı.11 Temmuz 2025 Cuma 21:46TEKNOLOJİ
Giyilebilir güneş panelleri tanıtıldıJaponya’daki Expo 2025 fuarında tanıtılan ultra ince ve esnek güneş panelleri, giyilebilir teknolojiye dönüştü. Boya kadar hafif bu paneller, güneş ışığıyla çalışan serinletici yeleklere entegre edilerek sıcak havalarda çalışanlara destek sağlıyor.11 Temmuz 2025 Cuma 20:47TEKNOLOJİ
Yılmaz: Ambargoları dijital dönüşümle aşacak, KKTC’yi dünyaya son teknolojilerle açacağızTürkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ambargoları dijital dönüşümle aşacak, KKTC’yi dünyaya son teknolojilerle açacağız" dedi.11 Temmuz 2025 Cuma 18:53KIBRIS
T&T, KKTC hazinesine 306 milyon 356 bin 590 TL ödeme yaptıErcan Devlet Havalimanı İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi gereği, T&T Havalimanı İşletmeciliği şirketi kamuya olan mali yükümlülüklerini kesintisiz olarak yerine getirmeye devam ediyor.11 Temmuz 2025 Cuma 18:41KIBRIS
Başbakan Üstel: Kuzey Kıbrıs artık Dijital Ada ve Bilişim Adası olarak anılacakBaşbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladığı “Fiber Dönüşüm Protokolü”nün ülkeyi “Dijital Ada ve Bilişim Adası” vizyonuna taşıyacağını belirterek, projenin bir yıl içinde geniş bir kesime evden eve fiber optik11 Temmuz 2025 Cuma 17:31KIBRIS
Erhürman: Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak, öncülük edecekCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olacağı açıklanan Tufan Erhürman, “Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak, öncülük edecek.” ifadelerini kullandı.11 Temmuz 2025 Cuma 16:58KIBRIS
Meteoroloji Dairesi açıkladı... Hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi, hafta boyunca hava sıcaklığının 35- 38 derece dolaylarında seyredeceğini kaydetti.11 Temmuz 2025 Cuma 16:47HAVA DURUMU
Gönyeli-Boğaz yolu pazartesi gününe kadar trafiğe kapalıGönyeli-Boğaz yolu (eski Gönyeli yolu), çevre yolu çalışmalarından dolayı bugün 18.00’den itibaren pazartesi gününe kadar trafiğe kapatılacak.11 Temmuz 2025 Cuma 16:39LEFKOŞA
Son dakika! Asgari ücret masasının toplanacağı gün açıklandıSon dakika! Asgari ücret masasının toplanacağı gün açıklandı11 Temmuz 2025 Cuma 16:29KIBRIS
1 ithal ve 3 yerli üründe limit üstü kalıntıHaftalık gıda denetim sonuçlarına göre, ithal ürünlerin birine, yerli ürünlerin ise üçünde limit üstü ve tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi.11 Temmuz 2025 Cuma 16:26KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs