29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

CTP, AB KONUSUNDA ÇARK ETTİ!

CTP, Birleşik Krallık’taki referandum sonrası yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi...

CTP, AB konusunda çark etti!

24 Haziran 2016 Cuma 14:19

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Birleşik Krallık’taki referandumun dünya ekonomisi üzerinde yarattığı yıkımla ilgili bir açıklama düzenledi. Açıklamada Avrupa Birliği’nin sosyal politikalar alanındaki başarısızlığına da deyinen CTP'li yetkililer, 'Neo-Liberal' ekonomi politikalarının sosyal adalet ve adil dağılım üzerindeki olumsuz etkilerinin orta sınıfları yok olma noktasına getirdiğini vurguladı. 

İşte CTP tarafınca yapılan açıklamanın tam metni:

Birleşik Krallık’taki referandumun dünya ekonomisi ve Avrupa Birliği’nin geleceğiyle ilgili etkilerini görmek elbette biraz zaman alacaktır. Ancak sonuçların yarattığı siyasi etkiler bugün itibarıyla açık biçimde ortaya çıkmıştır. Avrupa genelinde, ırkçı, yabancı düşmanı ve İslamofobik siyasal partiler ve liderleri adeta zafer çığlıkları atmakta, bu sonuçların Avrupa’nın genelinde, hatta yaklaşan ABD seçimlerinde bir tür çığ etkisi yaratması için çaba göstermeye başlamış bulunmaktadırlar.

Avrupa Birliği’nin sosyal politikalar alanındaki başarısızlığının ve uygulanan neo-liberal ekonomi politikalarının sosyal adalet ve adil dağılım üzerindeki olumsuz etkilerinin orta sınıfları yok olma noktasına getirdiği ve alt ve orta sınıflarda büyük bir öfke yarattığı bilinmektedir. Eşitlik, özgürlük, dayanışma ve halkların kardeşliği yönünde gösterilen çabaların yetersizliği de dikkate alındığında, alt ve orta sınıfların öfkesi anlaşılabilirdir ancak bu öfkenin yabancılara yönelmesini kabul etmek mümkün değildir.

Ortaya çıkan sonuçtan herkesin ders alması gerekir. Avrupa Birliği sosyal ve ekonomik politikalarını yeniden gözden geçirmeli, sosyal hakları, sosyal adaleti, ırkçılıkla, yabancı düşmanlığıyla ve İslamofobi’yle mücadeleyi daha fazla vakit kaybetmeksizin temel gündemi yapmalıdır. Eşitlikten, özgürlükten, dayanışmadan yana tüm siyasal partiler ve gruplar da mücadelelerini birleştirmeli ve yükseltmelidir. Irkçılığa, yabancı düşmanlığına ve İslamofobiye karşı her bir bireyin, kurumun, devletin ve uluslararası kuruluşun yapabileceği çok şey vardır. Cumhuriyetçi Türk Partisi bu süreçte eşitlikten, özgürlükten, dayanışmadan ve halkların kardeşliğinden yana olanlarla birlikte mücadele edecektir. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA