18 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

ÇÖZÜM VE BARIŞ PLATFORMU SDP İLE GÖRÜŞTÜ

Kıbrıs’ta federal çözümü savunan örgütlerin kurduğu “Çözüm ve Barış Platformu”ndan bir heyet, siyasi partilere yönelik ziyaretleri çerçevesinde dün Sosyal Demokrat Parti’yi (SDP) ziyaret etti.

Çözüm ve Barış Platformu SDP ile görüştü

02 Kasım 2016 Çarşamba 08:23

Çözüm ve Barış Platformu adına konuşan Aslı Murat, platformlarının çok kısa bir süre önce kurulduğunu ve şu an 45 örgütün dahil olduğunu belirterek, platformun, demokratik kitle örgütlerinden oluşan sivil bir yapı olduğunu söyledi.

Murat, bugüne kadar çözümden ve barıştan yana tavır koyan partilerle temasa geçerek, kritik olarak değerlendirdikleri süreçte birlikte neler yapabileceklerini konuşmak üzere ziyaretler başlattıklarını anlattı.

Platform olarak liderlere destek, tıkanılan konularda da gerekirse baskı unsuru olmak istediklerini söyleyen Murat, amaçlarının olası bir referandumda 2 taraftan da EVET yönünde bir karar çıkmasını sağlamak olduğunu ve bu nedenle de Güney’le de çeşitli temaslarda bulunarak çalışmalarını iki ayaklı yürüttüklerini belirtti.

Tunalı : ‘Müzakere sürecini destekliyoruz’

SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı ise parti olarak müzakere sürecini desteklediklerini ve Kıbrıs’ta bir federal çözüm arzuladıklarını söyleyerek platforma başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve burda müzakerelerle ilgili gelinen aşamada bilgilendirildiklerini ifade eden Tunalı, SDP olarak mevcut süreçten ümitli olduklarını söyledi.

SDP Genel Başkanı Tunalı, çabalarından dolayı platformu tebrik ederek  kendi partisinin de Kıbrıs’ta federal bir çözümü desteklediğini ve bu yolda birlikte yapabilecekleri çok şey olduğuna inandığını söyledi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA