19 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa17°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele17°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

“ÇÖZÜM İÇİN YARDIMCI BİR ARAÇ OLACAĞINA İNANIYORUZ”

“Çözüm için yardımcı bir araç olacağına inanıyoruz”

22 Mayıs 2014 Perşembe 12:30

Yorgancıoğlu, Biden’in ziyaretini değerlendirdi:

Yorgancıoğlu, görüşme için mekânın da önemli olmadığını kaydederek, “önemli olan, seçilmiş olan, müzakereleri yürüten kişiyle görüşecek olması ve ortaya çıkacak sonuçtur” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden’in ziyaretinin, Kıbrıs sorunun bütünlüklü çözümü adına yürütülen müzakereler için faydalı olacağına ve çözüm için yardımcı bir araç olacağına inanç belirtti.

Yorgancıoğlu, böyle bir görüşme için mekanın da önemli olmadığını vurgulayarak, Biden’in seçilmiş olan, müzakereleri yürüten kişiyle görüşecek olmasının ve ortaya çıkacak sonucun önemine işaret etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde basına yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın bugünkü ziyaretine değindi.

Biden’in hem Kuzey’de, hem de Güney’de temaslar yapacak olmasının önemine işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, Biden’in ziyaretinin Kıbrıs sorunun bütünlüklü çözümü adına yürütülen müzakereler için faydalı olacağına ve çözüm için yardımcı bir araç olacağına inanç belirtti.

“İki tarafa dengeli davranacak olması önemli”

Biden’in iki lider dışında sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileriyle görüşecek olmasının önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu, “iki tarafa dengeli davranacak olması da bizim açımızdan çok önemli” dedi. Başbakan Yorgancıoğlu, açıklamaların ardından gazetecilerin, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden’in ziyaretiyle ilgili sorularını da yanıtladı.

“Önemli olan ortaya çıkacak sonuç”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bu tür üst düzey ziyaretlerde “sembollerin kullanılmaması” konusunun her zaman sorun olduğuna dikkat çekerek, “bana göre böyle bir görüşmenin yapılmasını hiç bir şey engelleyemez, önemli olan ortaya çıkacak sonuç” dedi.

Böyle bir görüşme için mekanın da önemli olmadığını vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu, Biden’in seçilmiş olan ve müzakereleri yürüten kişiyle görüşecek olmasının ve ortaya çıkacak sonucun önemine vurgu yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA