18 Mart 2025
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele24°C
  • İstanbul7°C
  • Ankara14°C

COSTA BM SEKRETERİNE AB'NİN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ KABUL ETMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı telefon görüşmesinde AB'nin Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümü kabul etmeyeceğini söyledi ve ardından Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides'i bu konuda bilgilendirdi.

Costa BM Sekreterine  AB'nin iki devletli çözümü kabul etmeyeceğini söyledi

18 Mart 2025 Salı 09:47

Hristodulidis Pazartesi sabahı Cenevre'de gerçekleştirilen Ulusal Konsey toplantısının ardından hem Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen hem de Costa ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Guterres ile yaptığı telefon görüşmesine atıfta bulunan Costa, AB'nin sorunun BM çerçevesinde, BM Güvenlik Konseyi kararları, AB'nin dayandığı ilkeler ve AB müktesebatına uygun olarak, siyasi eşitliğe sahip iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon çerçevesinde kapsamlı bir çözüme kavuşturulması konusunda tam bir kararlılık içinde olduğu konusunda güvence verdiğini söyledi.

Costa'nın BM başkanına Türkiye'nin BM kararları doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini söylediği belirtiliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA

Yükleniyor...