30 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele25°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C

ÇOLUK ÇOCUK BAŞBAKANLIK KAPISINA DAYANDILAR

Sadrazamköy sakinleri bugün sabah Başbakanlık önünde oturma eylemi yaptı.

Çoluk çocuk Başbakanlık kapısına dayandılar

02 Ekim 2018 Salı 09:57

Sadrazamköy sakinleri bugün sabah Başbakanlık önünde oturma eylemi yaptı.

İlkokul öğrencilerini okula götüren aracın çok eski olması nedeni ile bu konuda Eğitim Bakanlığı'ndan yardım istediklerini ancak eski Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen T izni konusunda eski araç sahibinin mahkemeden ara emri alması nedeni ile kullanılamıyor.

tasimacilik.jpgtasimacilik2.jpgtasimacilik3.jpgEYLEM YAPTILAR

Kalabalık bir grup halinde Başbakanlık önüne gelen Sadrazam köylüler beş yıldır çocuklarını kendi araçları ile Çamlıbel ilkokuluna götürdüklerini bu konuda siyasilerin kendilerine destek vermediklerini beyan ettiler.

Eylemciler oturma eylemi sırasında Başbakan'ın kendilerini kabul ettiğini bu konunun en kısa sürede çözüleceğini söylediklerini açıkladılar.

Sadrazamköylü Murtaz Türüt Detay Gazetesi'ne yaptığı açıklamada beş yıldır çocuklarımızı okula kendi araçlarımız ile gönderiyoruz son üç yıl çocuklarımızı Karşıyaka'dan Çamlıbel ilkokulu'na aldırttık çocuklarımızı okula götürüp getiren araç çok eski ve yıpranmış olması nedeni ile değiştirilmesi talebinde bulunduk. Ulaştırma Bakanlığı T izni verdi ancak eski araç sahibi Mahkemeye başvurarak ara emri aldı şu anda yine çocuklarımızı yine kendi araçlarımız ile götürüyoruz ancak 9 gündür çocukları okula göndermiyoruz.

Sadrazamköylü Murtaz Türüt , "Başbakanla görüştük bu konuda sorununun çözüleceği yönünde bize söz verdi. Taşıma problemi halledilmezsse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz" diye açıklama yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA