28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

ÇÖKEN BİNA İLE İLGİLİ ŞOK GERÇEK

Çöken bina ile ilgili şok gerçek

06 Şubat 2015 Cuma 14:38

Yeşilyurt’ta beton dökümü sırasında yıkılan çelik yapının, Oycon Development Limited'e ait olduğu öğrenildi. İnşaat Mühendisleri Odası tarafından, ön değerlendirme tespitlerinin yapıldığı ve proje ile yerinde yapılan binanın aynı olmadığı tespit edildi.

Rana SARRO

Lefke’ye bağlı Yeşilyurt Köyü’nde prefabrik bir ev çöktü. Tamel Karagözlü’ye ait çelik yapının ikinci katının çöktüğü öğrenildi. İnşaat çalışmalarının devam ettiği prefabrik evde, beton dökülmeye çalışıldığı sırada çökme meydana geldiği belirtildi.

Polis Basın Subaylığı, dün saat 13.00 sıralarında yaşanan olayda herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediğini bildirdi.Çökmenin meydana geldiği sırada, işçilerin beton dökme çalışması yaptıkları öğrenilirken, şans eseri herhangi bir yaralanma olmadı.

Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya, inşaatın belediyeden izinli olduğunu belirtti.

“PROJE İLE YERİNDE YAPILAN BİNA FARKLI”

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada, ön değerlendirme tespitlerini yaptıkları ve proje ile yerinde yapılan binanın aynı olmadığı tespit edildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Feran Aysal, sunulan ve vizelenen proje başka yerinde yapılan bina başkadır” dedi.

ev (1)“ŞİRKET İSMİ GİZLENMEYE ÇALIŞILDI”

Dün yaşanan yıkım olayının ardından ilgil firmanın inşaat alanındaki tüm tabelaları kaldırdığı da öğrenildi.Şirketin isminin sorulduğu İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Feran Aysal, Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur şirket ismini bilmediklerini savundular.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cafer Gürcafer, bahse konu şirketin adının, Oycon Development Limited olduğunu Detay Gazetesi’ne açıkladı.

GÜRCAFER: “KİMİN SUÇU VARSA CEZALANDIRILACAK”

İnşaat Mütahitleri , bu konu ile ilgili bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. İnşaat Mütahitleri Başkanı Cafer Gürcafer, “Kimin suçu varsa, ben cezalandırılmasını isterim. Hangi merci, mevki ya da şahıs olursa olsun cezalandırılacaktır” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA