ÇOK DİKKATLİ OLUN!

12 Temmuz 2014 Cumartesi 12:41
Milli yüzücüden Altınbaş’a çağrı:
Türkiye’nin milli yüzücüsü, Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakikada yüzerek adaya gelen, rekortmen sporcu, Vakkas Altınbaş’ın yapacağı girişimi inandırıcı bulmadı
Detay ÖZEL
Türkiye’nin rekor sahibi milli yüzücüsü Alper Sunaçoğlu, Türkiye’den Kıbrıs’a yüzerek geleceğini açıklayan Vakkas Altınbaş’ın iddia ettiği gibi, 40 saatte Türkiye’den Kıbrıs’a gelmesinin imkânsız olduğunu söyledi. Sunaçoğlu, özellikle Türkiye ve Kıbrıs arasındaki kanal denen bölgede çok zor bir süreç geçireceğini, iyi bir kondisyonu olmayan, moral yönünden desteklenmeyen bir kişinin çok büyük zorluklarla karşılaşacağını, bunlara ilave olarak, tuzlu su, güneş ve yorgunluğun, kafes olsa dahi çok büyük tehlikelere yol açacağını kaydetti.
Çok zor
Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, tek kuruş para talep etmeden, Vakkas Altınbaş’a tüm güzergâh boyunca arzu edilmesi durumunda eşlik etmeye hazır olduğunu ifade ederken, öngörülen 40 saattin matematiksel olarak bile neredeyse geçen yıl yüzme öğrenen bir kişi için başarılması çok zor bir hedef olduğunu söyledi.
Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Girne’ye yaklaşık 40 saat sürecek yüzme maratonunu, özel olarak yaptırılan bir kafes içinde ve Mert Karabetça eşliğinde gerçekleştireceğini belirten Altınbaş Holding Başkanı Vakkas Altınbaş’ın girişimi, Türkiye’nin milli rekortmen yüzücüsü, Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakikada yüzerek adaya gelen, rekortmen sporcu Alper Sunaçoğlu’na inandırıcı gelmedi.
Türkiye’nin milli rekortmen yüzücüsü Alper Sunaçoğlu, Vakkas Altınbaş’ın yapacağı girişimi Detay’a değerlendirdi.
Özellikle geçen yıl yüzme öğrenen Altınbaş’ın, bu girişimini oldukça riskli bulan Sunaçoğlu, “Bunu yapabileceğine inanmıyorum” dedi.
Türkiye’den Kıbrıs’a yüzerek gelinmesinde, özellikle hava sıcaklığının büyük bir etken olduğu üzerinde duran milli yüzücü, “40 saatten bahsediliyor. Bu sıcağın altında, tuzlu suda yüzmek mümkün değildir” diye konuştu.
1 yıl önce yüzme öğrenmiş bir kişinin Akdeniz’i yüzerek geçmesinin imkânı olmadığını belirten Sunaçoğlu, “yüzmeyi hem yeni öğrenmiş, hem hakem yok ve Kıbrıs’a yüzecek diyor, bu bana inandırıcı gelmiyor” diye konuştu.
“Kanalı geçemez”
Altınbaş’ın Kanal Bölgesi’ni geçmesinin imkânı olmadığını savunan rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, “Şu anda kanal bölgesinin akıntısı çok kuvvetli, saatte 2 kilometre hızdan bahsediyor. Ortalama hızı 2 kilometre saat. Bu hızla bu yer zaten geçilmez” dedi.
“Sudan hiç çıkmadım”
Türkiye’nin milli yüzücüsü, Adana Yüzme ve Su Sporları Kulübü sporcusu Alper Sunaçoğlu, rekora imza attığı Anamur Girne arasını 26 saat 15 dakikada yüzme olayında, her türlü ihtiyacını suda karşıladığını belirterek; “ben her şeyimi suda karşılaşmıştım. Katı bir gıda yemediğim için dışarıya çıkma gibi bir ihtiyacım olmuyor. Sudan hiç çıkmadım, gece gündüz suyun içerisinde kaldım. Gece boyunca kanal bölgesinde yüzmek durumunda kalmıştım. Gece kanalda kalmak oldukça zor” diye konuştu.
Bilindiği gibi, Özellikle Türkiye Kıbrıs arasını yüzerek geçmeye çalışan yüzücüler,”kanal” denen alanda zorlandıklarını ve burada dalgaların 2-3 metreye ulaştığını, özellikle gece olduğu zaman bu yüzüşün çok çetin geçtiğini ifade ediyor.
“Yüzerek eşlik etmeyi önerdim”
Türkiye’nin milli rekortmen yüzücüsü Alper Sunaçoğlu, Türkiye’den yüzerek Kıbrıs’a gelmeyi hedefleyen Altınbaş’ın, hakemlerinin olup olmadığının bilgisinde olmadığını ancak Anamur Belediye Başkanı ile bu konuda görüşerek, maddi manevi beklentisi olmadan, güzergâh boyunca yanında yüzerek kendisine destek olabileceği önerisinde bulunduğunu anlattı. Sunaçoğlu, “Fakat bize bir dönüş olmadı. Bana yarın ‘gel’ desin gider yanında kendisine eşlik ederim” dedi.
Şaibe olur!
Vakkas Altınbaş’ın, Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Girne’ye yaklaşık 40 saat sürecek yüzme maratonunu, özel olarak yaptırılan bir kafes içinde ve Mert Karabetça eşliğinde gerçekleştireceğini belirtmesi üzerine, milli rekortmen Sunaçoğlu, “Kafes tekneye bağlı. Yüzmese bile tekne o kafesi çekiyor. Dolayısıyla, sporcu yüzdü mü, yüzmedi mi konusunda şaibe olur. Ortada her zaman bir şaibe kalacaktır” diye konuştu.
Türkiye’nin milli rekortmen yüzücüsü Alper Sunaçoğlu, şaibe oluşmaması için kendisinin kafes kullanmadığını da belirtti.
“Yanında escort olmalı”
Açık denizde psikoloji ve motivasyonun çok önemli olduğuna dikkati çeken Alper Sunaçoğlu, “baş dönmesi, şuur kaybı tehlikesi var. Dolayısıyla, yanında escort yüzücü olmasını tavsiye ediyorum. Bir- iki kişi moral için yanında olsa bence faydalı olur. İnşallah başarır. Elbette bu beni gururlandırır ama açıkçası bana magazinsel geldi” diye konuştu.
Başhekim Mustafa Kalfaoğlu’nun babası Ahmet Erdil Kalfaoğlu hayatını kaybettiBaşhekim Mustafa Kalfaoğlu’nun babası Ahmet Erdil Kalfaoğlu hayatını kaybetti.23 Aralık 2025 Salı 10:00KIBRIS
KKTC Cittaslow Ağı, Antalya'da noel baba etkinliklerine katıldıKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cittaslow Ağı, Bilim Kurulu Başkanı Azmi Öge liderliğinde Antalya Demre Belediyesini düzenlediği 2. Noel Baba etkinliklerine katıldı.23 Aralık 2025 Salı 09:48KÜLTÜR/ SANAT
Basketbol Pro Lig’de 1. Hafta Heyecanı SürüyorBirinci haftanın ikinci karşılaşması, 25 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00’de İskele’de oynanacak. Bu mücadelede Caesar Larnaka Gençler Birliği ile Soyer Egemen takımları karşı karşıya gelecek.23 Aralık 2025 Salı 09:37BASKETBOL
3'lü zirveden silahlı kuvvetler düzeyinde iş birliğini artırma kararıRum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Kudüs’te gerçekleştirilen üçlü zirve çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.23 Aralık 2025 Salı 09:25GÜNEY KIBRIS
Şap Hastalığı Hakkında Merak Edilenler: Uzmanlar Alınması Gereken Önlemleri AnlattıYakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi uzmanları, adada kırmızı alarma yol açan şap hastalığına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.23 Aralık 2025 Salı 09:24YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Motosiklet sürücüsü yol kenarında yürüyen yayalara çarptı!Gemikonağı’nda akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazası endişe yarattı.23 Aralık 2025 Salı 09:23GÜZELYURT
Kelebeklerin Geleceği İçin Kıtalar Arası Dayanışma!Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özge Özden, Almanya’da düzenlenen “9. Ortaklar ve Uzmanlar Toplantısı”nda Kıbrıs’ı temsil ederek Akdeniz ekosisteminin karşı karşıya olduğu tehditleri uluslararası bilim dünyasına aktardı.23 Aralık 2025 Salı 09:22YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erhürman, İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti23 Aralık 2025 Salı 09:19İSKELE
Asbank Gençler 2. Ayak Bilardo Turnuvası Tamamlandı Şampiyon Yine İsmet HüryolKuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu tarafından organize edilen 2025-2026 Asbank Gençler 2. Ayak Bilardo Turnuvası, KKTC Turkcell İletişim sponsorluğunda Number Eight Bilardo Salonu’nda tamamlandı.23 Aralık 2025 Salı 09:16DİĞER SPORLAR
Nilden Bektaş Erhürman, Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman, yeni yıl öncesi Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.23 Aralık 2025 Salı 09:14KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.