29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

“ÇOCUKLAR HALA TOPLUMUN İSTİSMARA EN AÇIK VE SAVUNMASIZ GRUBU”

Dernek açıklamasında, bazı istatistiklere yer verilerek, dünya üzerinde 5-14 yaş grubu arasında 250 milyon çocuk işçi bulunduğu, 12-17 yaş grubundaki milyonlarca çocuğun okula devam edemediği belirtildi.

“Çocuklar hala toplumun istismara en açık ve savunmasız grubu”

20 Kasım 2018 Salı 15:00

SOS Çocukköyü Derneği, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çocukların hala toplumun istismara en açık ve savunmasız grubunu teşkil ettiği, çocuklar için daha yaşanılabilir bir gelecek bırakmanın toplumdaki herkesin en büyük görevi ve sorumluluğu olması gerektiği kaydedildi.
Dernek açıklamasında, bazı istatistiklere yer verilerek, dünya üzerinde 5-14 yaş grubu arasında 250 milyon çocuk işçi bulunduğu, 12-17 yaş grubundaki milyonlarca çocuğun okula devam edemediği belirtildi.
Dünyada toplam 165 milyon yetimin bulunduğu belirtilen açıklamada, BM Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF) göre her gün beş yaşın altında 22 bin çocuğun önlenebilir sebeplerden dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.
“Çocuklarımız için daha yaşanılabilir bir gelecek bırakmak toplumdaki herkesin en büyük görevi ve sorumluluğu olmalıdır” denilen açıklamada, korunma ihtiyacı olan çocuklar için öngörülen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin sağlıklı işlemesi için bir an önce idari alt yapının güçlendirilmesi, kurumlar arasında etkin koordinasyonu sağlayacak politikalar geliştirilmesi, durum analizi yapılarak eksikliklerin giderilmesinin sağlanması gerektiği ifade edildi.
Gerek yasal gerekse eğitim alanında yapılacak düzenlemeler ile çocukların ve ailelerin korunup bilinçlendirilmesi görevinin devlete düştüğü belirtilen açıklamada; ülkenin modern bir eğitim sistemi, sosyal devlet anlayışı, gelişmiş ekonomik yapılanması konularında başta devlet olmak üzere ilgili tüm kişi ve kurumları yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, “Bu yükümlülüklerin yerine getirilmesi içini yapılacak planlamalarda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu, her çocuğun hak sahibi, eşit, özgür, mutlu ve onurlu birer birey olarak yaşamda var olabilmesi için çocukların yararına bütüncül bir dönüşümü savunmaya sonuna kadar devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla beyan ederiz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA