“ÇOCUKLAR ‘GÖSTERİ MAYMUNU’ GİBİ KULLANILIYOR”

19 Nisan 2015 Pazar 10:00
“HER YIL 600 BİN TL’LİK RANT”: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na az bir zaman kala, törenlerde çocuklara ödettirilen kıyafet ücretleri ile törenlere hazırlık için Şubat ayı itibariyle yapılan çalışmalar akıllara geldi. Çocukların bayramlarını coşku içerisinde kutlamaları gerekirken, düzenlenen törenlerde gösteriler yapan çocukların eziyet çektikleri belirtiliyor. İlkokullarda 22 Bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Elcil, devletin bu gibi etkinliklere herhangi bir katkısı olmadığını ve bu törenlerde giyilen kıyafetleri ailelerin karşıladığına dikkati çekti ve “ortada korkunç bir rant var” dedi.
“ÇOCUKLAR ‘GÖSTERİ MAYMUNU’ GİBİ KULLANILIYOR”: KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, hem Şubat tatilinin ardından başlayan gösteri çalışmalarının ders kaybına neden olduğu hem de, gösteriler için çocukların, büyükleri ve devletin resmi görevlilerini eğlendirmeye dönük bin bir eziyete katlandıklarını anlattı. Elcil, “Çocuk Bayramı’nda çocuklar ‘gösteri maymunu’ gibi kullanılıyor” dedi.
Rana Sarro Özadalı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na az bir zaman kala, törenlerde çocuklara ödettirilen kıyafet ücretleri ile törenlere hazırlık için Şubat ayı itibariyle yapılan çalışmalar akıllara geldi.
Çocukların bayramlarını coşku içerisinde kutlamaları gerekirken, düzenlenen törenlerde gösteriler yapan çocukların eziyet çektikleri belirtiliyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM’nin) açılışının yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, çocukların ‘gösteri maymunu’ gibi kullanıldığı düşünülüyor.
Bu durumun üzücü olduğunu belirten KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, hem Şubat tatilinin ardından başlayan gösteri çalışmalarının ders kaybına neden olduğu hem de, gösteriler için çocukların büyükleri ve devletin resmi görevlilerini eğlendirmeye dönük bin bir eziyete katlandıklarını anlattı.
“ORTADA KORKUNÇ BİR RANT VAR”
Her okulda yapılan gösteriler nedeniyle, çocukların ‘gösteri maymunu’ gibi kullanıldığını düşünen Şener Elcil, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın bir de maddi boyutu olduğunu, devletin bu gibi etkinliklere herhangi bir katkısı olmadığını ve bu törenlerde giyilen kıyafetlerin ailelerin karşıladığına dikkati çeken Elcil, “ortada korkunç bir rant var” dedi.
“HER YIL 605 BİN TL’LİK RANT”
İlkokullarda eğitim gören yaklaşık 22 Bin öğrenci olduğunu belirten Elcil, “11 bin kişinin törenlere katıldığı düşünülürse ekonomik pastanın büyüklüğü anlaşılabilir” dedi.
Detay Gazetesi’nin okullara sorduğu 23 Nisan kıyafetlerinin fiyatlarının 55-58 TL civarına olduğunu öğrendi.
“ÇOCUKLARIN EĞLEBİLECEĞİ ŞEKLE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ”
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, sendika olarak, bu törenlerin, çocukların eğlenebileceği festival veya eğlence şekline dönüştürülmesini istediklerini belirtti.
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.