24 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

“ÇOCUĞUMLA PERİŞAN OLDUK”

“Çocuğumla perişan olduk”

09 Temmuz 2014 Çarşamba 12:27

Çocuğuyla birlikte sosyal yardım maaşıyla yaşamını sürdürmeye çalışan boşanmış anne, borçlarını ödeyemeyince elektriği kesildi

Detay Özel

Sosyal yardım maaşı ile geçindiğini ve eşinden ayrı olduğunu belirten Mağusa’da Çanakale Bölgesi’nde sakin bir çocuk annesi 37 yaşındaki Çamay Borazancı, elektrik borcunu ödeyemediği için elektriksiz kaldığını bildirdi.

11 yaşında bir çocuk annesi Çamay Borazancı, sosyal yardım maaşının eski eşinin borcuna kesildiğini ve ayda 300 TL ile geçinmek zorunda kaldığını savundu.

2 Bin 500 TL birikmiş elektrik borcu olduğunu belirten Borazancı, Kıb-Tek yetkilileri ile 200 TL taksitle borcu ödeme anlaşması yaptığı halde dün elektriğinin kesildiğini söyledi.

Eski eşinin babasına ait evde oturduğunu ve sayacın da kendi adına olmadığını, kurum tarafından elektrik sayacını üzerine alması gerektiğinin söylendiğini ancak talep edilen 500 TL’yi ödeme gücünün bulunmadığını anlatan Çamay Borazancı isimli kadın şunları anlattı:

“Bugün evimin elektriği kesildi. Hâlbuki Kıb-Tek Müdürü ile ayda 200 TL taksit ödeyceğime dair anlaşmıştık. 4 yıl önce eve taşındığımda Bin TL elektrik borcu vardı. Şuanda borç 2 Bin 500 TL’yi buldu. Bu sürede az az ödeme yapıyordum. Herhangi bir işte çalışmıyorum. 11 yaşında çocuğum var. İş bulamadım, ayrıca çocuğuma bakacak biri olmadığı için ancak partime çalışabilirim. Kaldı ki, sinirlerim bozulduğu için her yerde de çalışamaz oldum.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA