20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARDAN 6 AY HAPİS YATACAK

Sosyal medyadan da rahatsız etmiş!

Çocuğa cinsel istismardan 6 ay hapis yatacak

23 Eylül 2016 Cuma 12:36

Mağusa’da dini faaliyetlerde bulunan, ihtiyaçlı ailelere bayram dönemlerinde yiyecek yardımında bulunup fitre parası dağıtan SEVDOST-DER Başkanı 66 yaşındaki sanık Mansur Öztürk 2016 yılı Haziran ayı içerisinde işlediği 15 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunma suçundan dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Hakkındaki “18 yaşından küçük çocuğa cinsel istismarda bulunma” davasını kabul etmeyen sanık Öztürk yapılan duruşma sonucunda suçlu bulundu. Öztürk’ün  “Çocuk cinsel istismarı” suçunu işlediğine dair bulgu yapan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanığı 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

15 yaşındaki kıza çirkin saldırı

SEVDOST-DER Başkanı olan geçmiş yıllarda da Türkiye’de Vakıflar İdaresi Başmüfettişlik görevini yürütüp emekli olan sanık Mansur Öztürk 15 Haziran 2016 tarihinde, başında bulunduğu dernek aracılığı ile tanıştığı 15 yaşındaki kızın evine giderek bayram öncesinde kızın ailesine yiyecek yardımı ve fitre parası vermiş, gen kızın annesi ile görüşüp kızın moralinin bozuk olduğunu ve morale ihtiyacı olduğunu söyleyerek genç kızı dolaştırmak maksadıyla saat 21:00’de evinden almıştı. Genç kızı önce “Ekor” isimli pastaneye götüren ardından ise kahve içmek ve kızın ailesine götürmek üzere evinde bulunan erzakları vermek bahanesiyle kızı kendi evine götüren sanık Öztürk, “Eşimle aramda yatak ilişkisi yok, erkek gibi kadın ve cahil” diyerek kızın yanaklarından, dudaklarından ve boynundan öpmek sureti ile cinsel istismarda bulunmuştu. Sanık Öztürk, küçük kızın tepki vermesi ve evine gitmek istemesi üzerine ise kızı alarak evine götürüp bırakmıştı

Kıza kalp ve çiçek mesajları attı

Sanığın hakkındaki suçlamaları kabul etmemesi ve duruşmaya geçilmesi ile çirkin olayın detayları gün yüzüne çıktı. 15 Haziran 2016 tarihinde kız ve annesinin polise yaptığı şikayet üzerine ise soruşturma başlatan polis sanık Mansur Öztürk tespit ederek tutukladı. Polis, genç kızın Facebook’una ait özel mesaj bölümünde yaptığı incelemede ise sanık Öztürk’ün, kıza defalarca çiçek ve kalp gibi sevgi sembolleri gönderip bazı iltifatlarda bulunduğunu tespit etti. Olayın hemen ardından ise küçük kızın, sanığa Facebook üzerinden “Sen ne sapık bir insansın. Ben seni adam sanırdım ama sen adam bile değilsin. Allah seni bunun için mutsuz ediyor. Allah seni ıslah etsin. Bu işin peşini bırakmayacağım” şeklinde attığı mesaj da polis tarafından tespit edilerek konuşmalar duruşma esnasında mahkemeye emare sunuldu.

15 yaşındaki kız yaşanan çirkin olayın ardından ilk şikayeti annesine yapmış ve annesi ile birlikte tarihinde 16 Haziran 2016 tarihinde polise giderek şikayetçi olmuşlardı.

Ceza takdirinde sağlık sorunu fırsatı

Sanık Mansur Öztürk hakkındaki davanın kararını Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu okudu. İddia Makamının davasını ispat ettiğini belirten Mesutoğlu, sanığın duruşma esnasında mahkemede bulunduğu iddialarının gönüllü ifadesinde yer almadığını söyleyerek sanığın yaptığı eylemleri dinle bağdaştırmaya çalıştığını ve masumlaştırma çabası içine girdiğini söyledi.  Mesutoğlu, sanık Mansur Öztürk’ü hakkındaki davadan suçlu bulduklarını açıkladı. Yasa koyucunun cinsel istismar suçu için 6 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirten Mesutoğlu, cinsel istismar suçunun ciddi suçlar arasında yer aldığını vurguladı. Mesutoğlu, sanık Öztürk’ün işlemiş olduğu suçun çocuğun mahremiyetine, kişiliğine ve vücut bütünlüğüne karşı yapılan bir saldırı olduğuna dikkat çekerek, sanık Öztürk’e verilecek en uygun ve adil cezanın hapis cezası olduğu söyledi. Mesutoğlu, sanığın prostat kanseri ve sol ayağında protez bulunması nedeni ile sağlık problemlerini göz önünde bulundurduklarını belirterek Mansur Öztürk’ü 6 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA