29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

CLİNTON'DAN ZAFER İLANI

ABD eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, Demokratlar'ın başkan adaylığı yarışında zaferini ilan etti.

Clinton'dan zafer ilanı

08 Haziran 2016 Çarşamba 10:52

ABD'de Başkanlık seçimleri öncesinde Demokratlar'ın adayı da kesinleşti. Eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, partisinin başkan adayı olmak için yeterli delege sayısına ulaştı.

Salı günü altı eyalette yapılan ön seçimlerin ardından başkan adaylığı yarışında zaferini ilan eden Hillary Clinton, New York'ta yaptığı konuşmada Amerikan tarihinde ilk kez bir kadının büyük partilerden birinin başkan adayı olacağına dikkat çekerek, bunu tarihi bir dönüm noktası olarak nitelendirdi.

Elde ettiği zaferin tek bir kişiye değil, kadın-erkek nesillerin mücadelesine ait olduğunu belirten Clinton kadınların uzun yıllardır süren eşit hak mücadelesine atıfta bulunarak, "ABD tarihi, adalet ve eşitliğin kazanabileceğini göstermektedir" diye konuştu.

Clinton Twitter hesabından da 'Teşekkür' mesajı paylaştı.

ABD'de dün altı eyalette yapılan ön seçimlerde Clinton, partili rakibi Bernie Sanders'e fark attı.

CNN'in bildirdiği resmi olmayan sonuçlara göre doğu kıyısının en kalabalık nüfuslu eyaleti New Jersey'de Clinton yüzde 63,3, Sanders yüzde 36,7'lik oy aldı. Geçici verilere göre Clinton New Mexico'da yüzde 52, Güney Dakota'da yüzde 51 oy oranıyla önde gidiyor. Sandık çıkış anketleri Clinton'ın Kaliforniya eyaletindeki ön seçimi de kazandığını gösteriyor

Demokrat partide Clinton'ın başkan adaylığı, temmuz ayı sonunda yapılacak parti içi seçim sonrasında resmiyet kazanacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA