ÇIRALI'NIN HEDEFİ; 300'Ü 500'E ÇIKARMAK
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Ali Çıralı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası heyetini kabul etti...

22 Haziran 2016 Çarşamba 14:37
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Ali Çıralı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası heyetini kabul etti.
ÇIRALI
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı kabulde yaptığı konuşmada, Sanayi Odası olarak yıllardır kendi ayakları üzerinde durabilir, sürdürülebilir bir ekonomi için çalışmalar yaptıklarına işaret etti.
Son zamanlarda sürdürülebilir bir ekonomik yapıya ulaşabilmek için sanayi sektörünün, genel ekonomi içindeki payını yüzde 8’den 20’lere çıkarmak için hedef koyulduğuna dikkat çekerek, bu konuda çalışmalar yapıldığını kaydetti.
İhracatta şu anda mevcut olan 130 milyonu, 500 milyon dolara çıkarma hedefi konulduğunu belirten Çıralı, hedeflere ulaşmak için Bakan Atun’la sıkı bir çalışma içerisinde olduklarını, bir yol haritası çıkarmak için bugünkü görüşmeyi gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
ATUN
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da, bakanlığın özellikle sanayi kanadında bugüne kadar uyguladığı programları olduğuna dikkat çekerek, ana politikanın sanayinin kalkınması olduğunu söyledi.
Sanayinin kalkınması için dış pazar erişiminin geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Atun, iç pazarda da rekabet ve katma değerin geliştirilmesinin önemine değindi.
Sanayi Odası’nın yapmaya çalıştığı strateji belgesinin önemine işaret eden Bakan Atun, buna çok büyük önem verdiklerini kaydetti.
Bakanlık olarak hedeflerinin, Sanayi Strateji Belgesi’nin Bakanlar Kurulu’ndan geçirilerek, KKTC devletinin resmi, sanayi ve kalkınma politikası halini alması olduğunu vurgulayan Bakan Atun, bu çalışmadan kendilerin de beklentisinin büyük olduğunu söyledi.
Bu belgeyle sanayiye ivme katacak gelişmelerin ve programların getirileceğine işaret eden Atun, bakanlığın, devlet politikasını bu Sanayi Strateji Belgesi üzerine yerleştireceğini söyledi.
Atun, 40’ıncı uluslararası fuarın da başarıyla gerçekleştirildiğini ve geliştirildiğini belirtti.
Bakan Atun, yurt dışına açılımın önemine değinerek, bu yılki fuarın geliştirilmesine rağmen, daha iyisinin aranması gerektiğini kaydetti.
İhracat teşvikleri konusuna da değinen Bakan Atun, teşvikler bütçesinin bu yıl arttırıldığını, bunun önemli olduğunu vurguladı.
Sanayinin payının yüzde 20’lere çekilmesi hedeflerine değinen Atun, bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
Konuşmaların sonunda Bakan Atun, Sanayi Fuarı’nı 12 yıldır organize eden Sanayi Dairesi Müdür Yardımcısı Öcal Erten’e başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.
Erhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul ettiErhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul etti20 Mart 2026 Cuma 12:58KIBRIS
Basketbol Federasyon Kupası’nda Kuralar Çekildi: İlk Maçlar 23 Mart’ta Başlıyor2025 Yılı Federasyon kupasını finalde Gönyeli Koop Bank ile oynayan Caesar Larnaka Gençler Birliği SK kazanmıştı.20 Mart 2026 Cuma 12:51BASKETBOL
Türkiye balistik füzelere karşı nasıl korunuyor?İran'dan Türkiye'ye atılan üç füze NATO sistemleri tarafından düşürüldü. Türkiye balistik füzelere karşı kendisini nasıl savunabilir? Malatya'daki Kürecik üssü neden kritik? S-400'ler neden kullanılamıyor?20 Mart 2026 Cuma 12:43TÜRKİYE
Etkili Yağış BekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün, 12.00-17.00 saatleri arasında “etkili yağış” beklendiğini belirterek yetkilileri ve vatandaşları uyardı.20 Mart 2026 Cuma 12:26HAVA DURUMU
YDÜ Kampüsünde yayalara çarptılar!Kaza sonucu yaralanan her iki yaya, kaldırıldıkları Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavilerinin ardından acil serviste müşahede altına alınmıştır. Soruşturma devam ediyor.20 Mart 2026 Cuma 12:21YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Paşaköy Vadili yolunda trafik kazasıPaşaköy Vadili yolunda trafik kazası20 Mart 2026 Cuma 12:20KIBRIS
Alkollü sürücü kaza yaptıKazada yaralanan olmazken, PA 511 plakalı araç sürücüsü Hasan AKÇAM aleyhinde alkollü araç kullanıp trafik kazasına sebep olmak suçlarından yasal işlem başlatılmıştır. Soruşturma devam ediyor.20 Mart 2026 Cuma 12:19KIBRIS
Tabanca gösterdi şiddet tehtidinde bulunduGazimağusa’da çıkan tartışma kavgaya dönüştü; bir şahıs tabanca göstererek tehdit etti, 3 kişi tutuklandı.20 Mart 2026 Cuma 12:07GAZİMAĞUSA
İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü öldüİran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naini, ABD ve İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.20 Mart 2026 Cuma 11:46ORTADOĞU
Kıbrıs'taki İngiliz üsleri kapanacak mı?Kıbrıs'ta İngiliz üslerine yönelik tepkiler, Rum lider Nikos Hristodulidis üzerindeki baskıyı artırıyor. Hristodulidis, Ortadoğu krizi sonrası üslerin statüsü ve geleceğini İngiltere ile konuşmak istediğini söyledi.20 Mart 2026 Cuma 11:41KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.