28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

CİNSELLİK ARAŞTIRMASINDA ÇARPICI SONUÇ

Cinsellik araştırmasında çarpıcı sonuç

20 Haziran 2013 Perşembe 13:02

sexy-man-sexy-guy-with-muscles[1]5 ülkede 18-75 yaş arası 6 bin 315 kişi üzerinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, sertleşme bozukluğu olan Türk erkeklerinin yüzde 75’i tedavi görmüyor.

Letonya’nın başkenti Riga’da gerçekleştirilen konferansta SatisFACTS araştırma sonuçlarını, Yunan Prof Dr. Dimitris Hatzichristou, İtalyan Profesör Dr. Emmanuelle A. Jannini ve İspanyol Profesör Antonio Martín-Morales açıkladı. SatisFACTS araştırma sonuçlarına göre, sertleşme bozukluğu olan 75 milyon erkek teşhis konmadan ve tedavi görmeden yaşıyor. Bununla birlikte sertleşme bozukluğu teşhisi konan erkeklerin yüzde 65’inin hiç ilaç kullanmadığı saptandı.

Sertleşme bozukluğu olan erkekler, ilişkilerindeki bir numaralı sorun olarak tatminsiz cinsel yaşamı görürken, bu kişiler cinsel birleşme sıklıklarından da memnun olmadıklarını belirttiler. Araştırmaya göre cinsel beraberlik sıklığından tatmin olmayan erkeklerin yüzde 80’inin haftada birden daha fazla seks yapmak istedikleri ancak sadece yüzde 15’nin yapabildiğini ortaya koyuyor.

KADININ DEĞİŞEN ROLÜ İLE ERKEKLER BASKI ALTINDA

SatisFACTS araştırması cinsiyet rollerinin değişmesi ve kadının davranışının erkeğin cinsel güveni üzerine önemli etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Erkeklerin neredeyse yarısı (yüzde 45) eşlerinin onların mükemmel erkek olmalarını beklediklerini hissediyorlar; kibar bir koca, başarılı bir işadamı, kollayan bir baba ve mükemmel sevgili. Eşin beklentisi, tüm erkeklerin yüzde 40’ında cinsel kapasitelerinin geliştirilmesi gerektiği hissiyatı oluşturuyor.

Araştırmanın Türkiye boyutunda ise kendine sertleşme bozukluğu tanısı koyan erkeklerin yüzde 75’inin tedavi görmediği ortaya çıktı. Ruslarda ise bu oran yüzde 68. Araştırma, ilerleyen yaş, düşük gelir düzeyi, çevresel faktörler, diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalıkların varlığının erkeklerde sertleşme sorununu artırdığını ortaya koydu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İtalyan Profesör Dr. Emmanuelle A. Jannini, ağızda eriyen ve 15 dakikada etki gösteren yeni nesil ilaçların sertleşme bozukluğu olan erkeklere yeni bir çözüm sunduğunu, erkekler ve kadınların cinsel yaşam kalitesini arttırdıgını söyledi. Janini, Türk erkeklerinin yüzde 66’sının aldıkları ilacın erken etki etmesini önemli gördüklerini ifade etti.

Daha sonra söz alan İspanyol Profesör Antonio Martín-Morales, yeni nesil ilaçların bir çok çiftin seks hayatını kurtacağını belirterek, yapılan çalışmalarda bu ilaçların daha fazla doyum yaşayarak daha uzun süre cinsel birliktelik sağladığını söyledi. Yunan Prof Dr. Dimitris Hatzichristou da, erkeklerin kendilerini bu ilaçla performans açısından daha başarılı hissettikleri için aldıklarını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA