17 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa16°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele16°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

“CİMRİNİN UŞAKLARI” AKDOĞAN, MAĞUSA VE OMORFO’DA SAHNELENECEK  

“Cimrinin Uşakları” Akdoğan, Mağusa ve Omorfo’da sahnelenecek   

16 Mayıs 2014 Cuma 16:06

Baraka Tiyaro Ekibi’nin yeni oyunu “Cimrinin Uşakları”, Lefkoşa gösterimlerini tamamlamasının ardından turneye çıkıyor. Ünlü Fransız yazar Moliere’in “Cimri” oyunundan uyarlanan iki perdelik komedi, Lefkoşa’da kapalı gişe oynamış ve beğeniyle izlenmişti. Turne programına yarın Akdoğan’la başlayacak olan oyun, Mağusa ve Omorfo’da da tiyatro severlerle buluşacak. “Cimrinin Uşakları”, 19 Mayıs Pazartesi Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 24 Mayıs Cumartesi ise Omorfo Güzelyurt AKM’de sahnelenecek. Tüm oyunlar saat 20.00’de başlayacak ve 5TL olan biletler girişten alınabilecek.

Akdoğan’daki oyunun geliri Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’ne verilecek

Dernek tiyatrosu olan ve kar amacı gütmeyen Baraka Tiyatro Ekbi, Akdoğan turnesinin tüm bilet gelirini Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’ne veriyor. Özel eğitime gereksinimi olan çocukların, eğitim ve diğer ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanmasının devletin görevi ve sorumluluğu olduğunu vurgulayan Baraka, dayanışma amaçlı olarak böyle bir etkinlik yaptıklarını belirtti. “Örgütlerin ve duyarlı bireylerin dayanışması çok anlamlı olmakla birlikte hükümetlere de sosyal devlet olmanın gerekleri her zaman hatırlatılmalıdır” diyen Baraka Tiyatro Ekibi elemanları, Akdoğan oyununa bölgedeki tüm duyarlı kişileri ve tiyatro severleri davet etti.

Baraka Tiyatro Ekibi’nin hazırladığı iki perdelik komedi oyunda Cemre İpçiler, Fatoş Muhtaroğlu, Feray Karahüseyin, İlke Olgun, İsmail Özuçar, Merter Refikoğlu, Nazen Şansal, Onur Bütüner, Sayra Lefkonuklu, Şifa Alçıcıoğlu ve Zekiye Şentürkler rol almakta. Oyunda, ezen-ezilen çelişkisi temel alınarak, uşakların gözünden bir bakış sunuluyor ve cimri bir adamın başından geçenler, mizahi bir dille aktarılıyor. “Cimrinin Uşakları”nda ayrıca Moliere’in, özenti hayatları konu alan “Gülünç Kibarlar” ve din adına yapılan şaklabanlıkları eleştiren “Tartüf” oyunlarından da bölümler sahnelenmekte. Müzik ve danslarla da renklendirilen “Cimrinin Uşakları”, ülkemizin gündemine dair  pek çok gönderme içermekte.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA