ÇİLEK FESTİVALİ BAŞADI...
Yeşilırmak Yedidalga Üreticiler Birliği'nin düzenlediği "Geleneksel 11. Çilek Festivali" başladı. "Çilek diyarı" Yeşilırmak’taki Festival, 3 gün sürecek.

29 Nisan 2016 Cuma 19:56
Yeşilırmak Yedidalga Üreticiler Birliği'nin düzenlediği "Geleneksel 11. Çilek Festivali" başladı. "Çilek diyarı" Yeşilırmak’taki Festival, 3 gün sürecek.
Köy meydanında yer alan festivalin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Hüseyin Özgürgün, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan ile köy halkı katıldı.
Festivalin açılışına eşi Meral Akıncı ile katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, protokolde yanında oturanlara çilek ikramında bulundu.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya açılış konuşmasını yaptı. Kaya, Cittaslow üyesi olan bölgede yerel üretimin gelişmesi ve bu tür festivallere desteklerinin süreceğini vurguladı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, Yeşilırmak’ta düzenlenen festivalin bölgenin kalkınması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, bölgede sadece çilek değil, kolokas, üzüm ve birçok ürünün organik bir şekilde üretildiğine işaret etti, festivalin daim olmasını diledi.
ÖZGÜRGÜN
Başbakan Hüseyin Özgürgün de, bu bölgede doğup büyüyen biri olarak festivalin ilk günlerini hatırladığını belirterek, bölgenin üretim ve verim açısından önemine işaret etti, üreticileri kutladı.
Çileği dünya pazarlarına taşımanın hükümet olarak başlıca görevleri olacağı sözünü veren Özgürgün, bu çalışmaların artırılarak devam edeceğini, üreticilere destek vereceklerini ve üreticiler ürünlerini geliştirdikçe hükümetin de destek vermesinin boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.
Özgürgün, bölge için önemli projelerinin olacağını ve bölgenin daha da gelişmesinin, dilediklerinin de üzerinde gideceğine inancının tam olduğunu vurguladı.
AKINCI
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, bölgenin su ve toprağının güzelliğine işaret etti, ama insanının da çok çalışkan ve üretken olduğuna vurgu yaptı.
Her şeyin başının insan olduğunu belirten Akıncı, Yeşilırmak insanının da üretici çalışkan toprağına suyuna sahip çıktığını kaydetti.
Seçim broşürüne de buradaki çilek tarlalarından bir kare koyduğunu anımsatan Akıncı, üretimin karşılığının da alınmasının büyük önem taşıdığını söyledi, sadece iç değil dış piyasaya da bunun taşımasının hükümetin görevi olduğunu, Cumhurbaşkanlığı olarak desteğe hazır olduklarını söyledi.
Turizm anlamında da bölgenin potansiyel taşıdığını ifade eden Akıncı, bu alanında genişletilmesinin önemine dikkat çekti.
Akıncı, bölgedeki su kaynaklarının korunması gerektiğini ifade ederek, Türkiye'den su geleceğini ancak yerel kaynaklara da sahip çıkılmasının önemine değindi.
Konuşmaların ardından festival etkinlikleri başladı ve gösteriler sahnelendi.
Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı madde ile saldırıldı!Güney Kıbrıs’ta ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle “Sistem Karşıtı Sanat” başlıklı resim sergisini iptal etmek zorunda kalan Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 14:00GÜNEY KIBRIS
LTB, şap hastalığına karşı tedbirleri arttırarak sürdürüyorVerilen bilgiye göre, LTB bu kapsamda araçlı dezenfeksiyon noktalarını üçe çıkardı.19 Aralık 2025 Cuma 13:59LEFKOŞA
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu: Lefke Gazi Lisesi mevcut yerinde kalmalıLefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Lefke Gazi Lisesi’nin mevcut yerinde kalarak, ihale süreçlerinin bir an önce tamamlanmasını ve yeni okul binalarının planlanarak derhâl inşaatına başlanmasını talep etti.19 Aralık 2025 Cuma 13:58LEFKE
Simon Aykut, hapis cezasının kalanını İsrail’de çekmek istiyor5 yıl hapse mahkûm edilen Afik Group CEO’su Simon Mistriel Aykut’un, cezasının kalanını İsrail’de çekme talebi Rum lider Hristodulidis’in kabinesinde yeni göreve gelen Adalet Bakanı Konstandinos Fitiris’e iletildi.19 Aralık 2025 Cuma 12:53KIBRIS
Merit Sosyal İşler Koordinatörlüğü projelerini basınla paylaştıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından, 2025 yılı boyunca hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerinin kamuoyu ile paylaşıldığı yıl sonu basın toplantısı, yılbaşı yemeği konseptiyle düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 11:08KIBRIS
Cumhurbaşkanlığı'nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi: Her zaman telefonunuzun ucundayımCumhurbaşkanlığı’nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi. Resepsiyon kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Ben her zaman telefonunuzun ucundayım" ifadelerini kullandı.18 Aralık 2025 Perşembe 23:29KIBRIS
Mehmet Kale Kişi CTP'nn yeni Genel SekreteriCTP parti Meclis'i genel sekreter ve MYK seçimi yapıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 23:16KIBRIS
Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Fidan: Kıbrıslı Türkleri izole etmeyi bırakın, kaliteli bir işbirliği başlatabilirizTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World’de yayınlanan “One on One” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist geldiGüney Kıbrıs’a giden turistlerin sayısında yeni bir rekor kırıldığı ve kasım ayı sonuna kadar Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist gittiği kaydedildi.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.